fbpx
Az ATV logója

Bántalmazták az ATV tudósítóját

Szalai Péter tévériportert három termetesebb ember bántalmazta Pécsett egy önkormányzati helyiségben. Atrocitás érte a Jobbik képviselőjét is.

Súlyos atrocitás érte az ATV egyik tudósítóját, Szalai Pétert vasárnap reggel Pécsett, amikor arról szeretett volna forgatni, hogy egy pécsi önkormányzati irodában feltételezhetően szavazatokért cserébe tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztanak a helyi választópolgárok között – számolt be vasárnap délelőtt az Index, mely utolérte a tudósítót, aki az Indexnek elmondta: a reggeli órákban „három nagyobb darab” ember bántalmazta őt és Gyimesi Gábort, a Jobbik önkormányzati képviselőjét, akik azután szerettek volna bejutni a pécsi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helyiségbe, hogy megtudták, többen is csomagokkal térnek ki onnan.

Miután az ajtóban útjukat állták, a politikust a falhoz szorították, míg a riportert többször megütötték, megfenyegették, kameráját pedig megpróbálták elvenni, kicsavarni a kezéből.

Az incidens alatt az ATV-s tudósító kamerája végig forgott, a kamerában a Pécsi Stop szerint 100 ezer forint körüli kár keletkezhetett.

Szalai Péter az Indexnek azt mondta, a helyszínen rendőri intézkedés történt, feljelentést is fontolgat. Hozzátette:

„Hosszú ideje vagyok a pályán. Még a 2006-os eseményeknél sem vertek meg. Elképesztőnek gondolom, hogy mindez egy önkormányzati helyiségben történt meg” – mondta a riporter az Indexnek.

Gyimesi Gábor egy Facebook-videóban arról beszélt, hogy önkormányzati képviselőként még a kiérkező rendőrökkel sem juthatott be az irodába, elállták az útját, majd a rendőrök szeme láttára kezdték el lökdösni. Gyimesi szerint ez már tényleg a demokrácia megcsúfolása.

Hencsei Zsolt, a Mindenki Pécsért Egyesület meszesi képviselőjelöltje Facebookon így számolt be a történtekről:

„Most reggel 8 órakor a Meszesi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helységbe be szeretett volna menni Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő úr és meg szerette volna tudni, hogy miért van nyitva vasárnap a helység!? Az ATV híradósa is vele volt kamerával. Mivel feltételezhető, hogy választási csalás történik. Illetve folyamatban van jelen pillanatban is. A válasz az volt, hogy az ATV munkatársát többször megütötték, Gyimesi Gábort is kilökték a helységből. Kardokkal fenyegetőznek, ordibálnak , próbálnak fenyegetően fellépni.“

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások