A Klasszik Rádió megújuló reggeli műsorának műsorvezetője, Horváth Gergely és Segal Viktor séf

A Petőfi Rádió volt főszerkesztőjével újult meg a Klasszik Rádió reggeli műsora

A budapesti 92,1 MHz-en elérhető rádió célja a megújulással az, hogy a klasszikus zenei alapok megőrzése mellett egy olyan hiánypótló ébresztőműsort kínáljanak, amely a kulturális életre és élményekre fókuszál. Segál Viktor és Lackfi János is csatlakozott.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mind tartalmában, mind zenei téren megújult a Klasszik reggel, a Klasszik Rádió 92.1 című műsora. A stábhoz műsorvezetőként csatlakozott Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője, aki nemrég a Manna FM alapításában is részt vett, de onnan még a rádió indulása előtt kiszállt.

A Klasszik Rádió reggeli műsorának megújulásról szóló közleményben azt írják, Horváth Gergelyt huzamosabb ideje a „kulturális rádiózás egyik legelismertebb szereplőjeként” tartják számon, és „most egy teljesen új, 21. századi és izgalmas műsort indított el”.

A műsor az arculatában is megváltozott.

„Az elképzelés az, hogy kulturális alternatívát nyújtunk a reggeli rádiózás csodálatos világában azoknak, akiknek van erre igényük. Az állításunk az, hogy sokan vagyunk ilyenek. Azt mondjuk, hogy a kultúra jelen piaci és szellemi helyzetben fontos, sőt piacképes üzenet. A kultúra egy társadalom nyitott igazságkeresésének szellemi alapszövete, tehát intenzív érzelmi és értelmi párbeszéd közege. Határozott véleményem van a világban zajló folyamatokról, de nekem hiányzik a több párbeszéd, mert egymás által épülünk. Hiszek benne, hogy van egy igazság, így abban is, hogy az nem relatív, ugyanakkor azt is hiszem, hogy az arcéléből mindannyian hordozhatunk egy-egy vonást” – mondta el Horváth Gergely.

Lackfi János költő hétfőnként a „Köszönöm Istenem, hogy hétfő van!” című rovattal jelentkezik. Segál Viktor séf a klasszikus zené elkötelezettje, vele keddenként találkozhatnak a hallgatók, amikor gasztrokulturális tanácsokat ad majd.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely ebben az évben szintén a megújulás útjára lépett, stratégiai partnerként köszön vissza a Klasszik Rádió hullámairól, vagy épp a műsor plakátjairól, amelyek Budapesten máris láthatók.

A műsor hangja két ismert orgánum, Szalóczy Pál és Földes Eszter lett.

A Budapesten és környékén, valamint online is hallgatható rádió közönsége számára a műsor most induló saját közösségi oldala is igyekszik információt, visszacsatolási lehetőséget biztosítani.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában, ahol ma többek között arról is beszámoltunk, hogy a Szabad Európa Rádió magyar adásának visszatérése ügyében nyílt levelet kapott az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, valamint írtunk arról is, hogy huszonöt éves lett a fehérvári Vörösmarty Rádió. Néhány hete beszámoltunk arról is, hogy egy másik rádió, a Manna FM is megújította a reggeli műsorát.

Borító: Horváth Gergely a Klasszik reggel műsorvezetője és Segal Viktor séf. Fotó: Klasszik Rádió 92.1
Szóljon hozzá!