fbpx
A Klasszik Rádió megújuló reggeli műsorának műsorvezetője, Horváth Gergely és Segal Viktor séf

A Petőfi Rádió volt főszerkesztőjével újult meg a Klasszik Rádió reggeli műsora

A budapesti 92,1 MHz-en elérhető rádió célja a megújulással az, hogy a klasszikus zenei alapok megőrzése mellett egy olyan hiánypótló ébresztőműsort kínáljanak, amely a kulturális életre és élményekre fókuszál. Segál Viktor és Lackfi János is csatlakozott.

Mind tartalmában, mind zenei téren megújult a Klasszik reggel, a Klasszik Rádió 92.1 című műsora. A stábhoz műsorvezetőként csatlakozott Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője, aki nemrég a Manna FM alapításában is részt vett, de onnan még a rádió indulása előtt kiszállt.

A Klasszik Rádió reggeli műsorának megújulásról szóló közleményben azt írják, Horváth Gergelyt huzamosabb ideje a „kulturális rádiózás egyik legelismertebb szereplőjeként” tartják számon, és „most egy teljesen új, 21. századi és izgalmas műsort indított el”.

A műsor az arculatában is megváltozott.

„Az elképzelés az, hogy kulturális alternatívát nyújtunk a reggeli rádiózás csodálatos világában azoknak, akiknek van erre igényük. Az állításunk az, hogy sokan vagyunk ilyenek. Azt mondjuk, hogy a kultúra jelen piaci és szellemi helyzetben fontos, sőt piacképes üzenet. A kultúra egy társadalom nyitott igazságkeresésének szellemi alapszövete, tehát intenzív érzelmi és értelmi párbeszéd közege. Határozott véleményem van a világban zajló folyamatokról, de nekem hiányzik a több párbeszéd, mert egymás által épülünk. Hiszek benne, hogy van egy igazság, így abban is, hogy az nem relatív, ugyanakkor azt is hiszem, hogy az arcéléből mindannyian hordozhatunk egy-egy vonást” – mondta el Horváth Gergely.

Lackfi János költő hétfőnként a „Köszönöm Istenem, hogy hétfő van!” című rovattal jelentkezik. Segál Viktor séf a klasszikus zené elkötelezettje, vele keddenként találkozhatnak a hallgatók, amikor gasztrokulturális tanácsokat ad majd.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely ebben az évben szintén a megújulás útjára lépett, stratégiai partnerként köszön vissza a Klasszik Rádió hullámairól, vagy épp a műsor plakátjairól, amelyek Budapesten máris láthatók.

A műsor hangja két ismert orgánum, Szalóczy Pál és Földes Eszter lett.

A Budapesten és környékén, valamint online is hallgatható rádió közönsége számára a műsor most induló saját közösségi oldala is igyekszik információt, visszacsatolási lehetőséget biztosítani.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában, ahol ma többek között arról is beszámoltunk, hogy a Szabad Európa Rádió magyar adásának visszatérése ügyében nyílt levelet kapott az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, valamint írtunk arról is, hogy huszonöt éves lett a fehérvári Vörösmarty Rádió. Néhány hete beszámoltunk arról is, hogy egy másik rádió, a Manna FM is megújította a reggeli műsorát.

Borító: Horváth Gergely a Klasszik reggel műsorvezetője és Segal Viktor séf. Fotó: Klasszik Rádió 92.1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások