MPRSZ

Új vezetőket választ a Magyar PR Szövetség

Leköszön Lakatos Zsófia, a legutóbbi két ciklus elnöke, de több elnökségi tag, valamint a felügyelő-, illetve az etikai bizottság posztjaira is új embereket választanak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

AMagyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) bejelentette, hogy 2019. november 19-én tartja tisztújító közgyűlését.

Az MPRSZ ennek kapcsán ma, csütörtökön jelezte, hogy szövetség alapszabályával összhangban létrejött egy három tagú jelölő bizottság: Szányi Gabriella bizottsági elnök mellett Ruska Viktória (a Magyar Suzuki Zrt volt kommunikációs igazgatója) és Polgár Péter MPRSZ-tagok vállaltak feladatot az ideiglenes testületben.

A jelölő bizottság dolga hagyományosan a közgyűlést megelőző időszakban feltérképezni egyrészt, hogy kik és milyen tisztségekre aspirálnak, másrészt, hogy a jelölteknek mekkora a támogatottságuk az MPRSZ tagsága körében.

A pr-szakma 1990-ben alakult szervezete háromévente választ élére tisztségviselőket. Az idei évben előreláthatólag jelentős változások várhatók a szervezetben, hiszen leköszön Lakatos Zsófia, a legutóbbi két ciklus elnöke ( ő nemrég egy új vállalkozásba kezdett Válság112 néven), de rajta kívül több elnökségi tag, valamint a felügyelő-, illetve az etikai bizottság posztjaira is új embereket választanak.

Lakatos Zsófia és Iglódi Csaba, a Válság112 alapítói
Lakatos Zsófia (balra), az MPRSZ elnöke Iglódi Csaba, a Válság112 társalapítójával

Az MPRSZ elnöksége 11 tagból áll jelenleg: egy elnök, három alelnök és hét elnökségi tag alkotja a Magyar PR Szövetség legfőbb szervét. Az elnökség munkáját, gazdasági és jogi szempontokat figyelembe véve egy elnökségtől független 3 tagú felügyelő bizottság (1 fő elnök, 2 tag) ellenőrzi. Emellett a szakmai szervezet működését jogi-, és etikai szempontok figyelembevételével egy 5 főből álló etikai bizottság is támogatja.

Az MPRSZ nemrég újította meg Etikai Kódexét, így a pr szakmát érintő jogszabályok figyelembevétele mellett, ezen dokumentum is irányadó a szövetség szakmai képviseletért végzett munkájában.

A mai nappal kezdődő jelölési időszak egészen a közgyűlést megelőző héten, november 11-ig tart.

Akkor válik a tagság körében nyilvánossá a pozíciókra jelentkező tagok névsora. A tisztújító közgyűlés alkalmával azok közül kerülhetnek ki az új tisztségviselők, akik igazolható módon tagjai a szervezetnek, és a rájuk való szavazásban is csak a szervezet teljes jogú tagjai vehetnek részt.

A tisztújító közgyűlés napirendi pontjaival, a részletes programmal kapcsolatban érdemes felkeresni a  a szervezet honlapját, illetve Facebook oldalát.

Kapcsolódó cikkeink:

Kiírták a Sándor Imre PR-Díjat

Válság112: Az MPRSZ elnöke és a Kreatív egykori főszerkesztője közös vállalkozást indított

Az álhírek a magyar pr-eseket is egyre jobban aggasztják

Szóljon hozzá!

A 168 Óra címlapja 2020.06.11-én

Bréking: Átalakul a 168 Óra és a Neokohn tulajdonosi szerkezete, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa a Brit Media vezetője és résztulajdonosa lesz

A Media1 információi szerint a Pesti Hírlapot teljes egészében megvette a 168 Óra hetilapot, a 168ora.hu és a neokohn.hu internetes oldalakat tulajdonló, de hamarosan a tévés és rádiós szegmensben is erősíteni kívánó Brit Media, és a Brit Mediában ugyanakkor ezután résztulajdonosként és vezérigazgatóként is megjelenik hamarosan Milkovics Pál, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa. A Pesti Hírlap és a 168 Óra összeköltözik. A Brit Mediánál pozíciót kap Keresztesi Péter, a Lokál egykori vezetője is.

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.