fbpx
MPRSZ

Új vezetőket választ a Magyar PR Szövetség

Leköszön Lakatos Zsófia, a legutóbbi két ciklus elnöke, de több elnökségi tag, valamint a felügyelő-, illetve az etikai bizottság posztjaira is új embereket választanak.

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) bejelentette, hogy 2019. november 19-én tartja tisztújító közgyűlését.

Az MPRSZ ennek kapcsán ma, csütörtökön jelezte, hogy szövetség alapszabályával összhangban létrejött egy három tagú jelölő bizottság: Szányi Gabriella bizottsági elnök mellett Ruska Viktória (a Magyar Suzuki Zrt volt kommunikációs igazgatója) és Polgár Péter MPRSZ-tagok vállaltak feladatot az ideiglenes testületben.

A jelölő bizottság dolga hagyományosan a közgyűlést megelőző időszakban feltérképezni egyrészt, hogy kik és milyen tisztségekre aspirálnak, másrészt, hogy a jelölteknek mekkora a támogatottságuk az MPRSZ tagsága körében.

A pr-szakma 1990-ben alakult szervezete háromévente választ élére tisztségviselőket. Az idei évben előreláthatólag jelentős változások várhatók a szervezetben, hiszen leköszön Lakatos Zsófia, a legutóbbi két ciklus elnöke ( ő nemrég egy új vállalkozásba kezdett Válság112 néven), de rajta kívül több elnökségi tag, valamint a felügyelő-, illetve az etikai bizottság posztjaira is új embereket választanak.

Lakatos Zsófia és Iglódi Csaba, a Válság112 alapítói
Lakatos Zsófia (balra), az MPRSZ elnöke Iglódi Csaba, a Válság112 társalapítójával

Az MPRSZ elnöksége 11 tagból áll jelenleg: egy elnök, három alelnök és hét elnökségi tag alkotja a Magyar PR Szövetség legfőbb szervét. Az elnökség munkáját, gazdasági és jogi szempontokat figyelembe véve egy elnökségtől független 3 tagú felügyelő bizottság (1 fő elnök, 2 tag) ellenőrzi. Emellett a szakmai szervezet működését jogi-, és etikai szempontok figyelembevételével egy 5 főből álló etikai bizottság is támogatja.

Az MPRSZ nemrég újította meg Etikai Kódexét, így a pr szakmát érintő jogszabályok figyelembevétele mellett, ezen dokumentum is irányadó a szövetség szakmai képviseletért végzett munkájában.

A mai nappal kezdődő jelölési időszak egészen a közgyűlést megelőző héten, november 11-ig tart.

Akkor válik a tagság körében nyilvánossá a pozíciókra jelentkező tagok névsora. A tisztújító közgyűlés alkalmával azok közül kerülhetnek ki az új tisztségviselők, akik igazolható módon tagjai a szervezetnek, és a rájuk való szavazásban is csak a szervezet teljes jogú tagjai vehetnek részt.

A tisztújító közgyűlés napirendi pontjaival, a részletes programmal kapcsolatban érdemes felkeresni a  a szervezet honlapját, illetve Facebook oldalát.

Kapcsolódó cikkeink:

Kiírták a Sándor Imre PR-Díjat

Válság112: Az MPRSZ elnöke és a Kreatív egykori főszerkesztője közös vállalkozást indított

Az álhírek a magyar pr-eseket is egyre jobban aggasztják

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások