fbpx
Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója és dr. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke aláírja a hatósági szerződést az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetéséről

Aláírta az NMHH az Antenna Hungária műsorszóró szerződését

Már májusban nagy esélye volt, hogy az állami műsorszóró céggel szerződik le a médiahatóság további 12 évre, hogy ők továbbítsák Magyarországon a digitális földfelszíni tévécsatornák jeleit.

Aláírta tegnap Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, és Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária (AH) elnök-vezérigazgatója azt a hatósági szerződést, amelynek eredményeképpen az állami vállalat 2020. szeptember 6-ától további tizenkét éven át ismét üzemelteti majd az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatokat.

A kérdés, hogy a műsorszórást eddig is végző AH nyeregben marad-e, július elején vált hivatalossá, de valójában már májusban sejthető volt a végeredmény abból, hogy egyedül az Antenna Hungária adott be pályázatot, így a cég versenytársak nélkül csatázhatott az NMHH-nál, igaz, egy hiánypótlásra így is szüksége volt a cégnek.

Az Antenna Hungária jelenlegi jogosultsága a szolgáltatásra 2020. szeptember 5-én járt volna le, de a tegnap megkötött szerződésnek köszönhetően a cég folyamatosan, már a lejáratot követő másnaptól tovább szórhatja a tévécsatornák, például az RTL Klub, a TV2 vagy épp a közmédia adóinak jeleit Magyarországon.

Az NMHH még április 10-én tette közzé a digitális tévés műsorszóró pályázatának felhívását. A szerződés alapján az Antenna Hungária DVB-T MPEG4 AVC technológiával juttatja el a tévétársaságok jeleit a nézőkhöz, akik a jelenlegi vevőberendezésekkel ingyenesen továbbra is elérhetik majd azokat. A vállalatnak ezenkívül ki kell építenie három új technológiájú (DVB-T2 HEVC) hálózatot is a tévészolgáltatások számára, ami több csatorna jobb minőségű továbbítását teszi majd lehetővé.

A szerződéskötésről beszámoló NMHH-s közlemény szerint a műsorszóró cég egyébként tovább bővíti majd a szolgáltatások lakossági lefedettségét: az AH ugyanis 99 százalékos lakossági lefedettséget vállalt, valamint azt is, hogy vételi panaszok esetén az NMHH új adóállomások üzembehelyezését is kezdeményezheti az Antenna Hungáriánál.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója és Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke aláírja a hatósági szerződést az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetéséről
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások