hbo3

Változás az HBO és a Cinemax tévécsatornák terjesztésében

Ezentúl kizárólag HD jelet kapnak a műsorterjesztő cégek. Egyéb műszaki változások is lesznek, melynek pozitívumait a nézők is tapasztalhatják majd.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Megszűnik az SD-jel kijátszása, a jövőben kizárólag HD minőségben történik majd a terjesztés a HBO és Cinemax csatornák esetében, erről a dtvnews számolt be.

A tévés szakhonlap szerint mivel sok kábelszolgáltató SD minőségben (is) továbbítja a csatornákat a nézőkhöz, így ezt a jelet a jövőben majd nekik kell előállítaniuk (downscale), ezért a csatornák nagyfelbontású változatainak logójáról lekerül a HD jelölés. Elképzelhető, hogy ez már szeptember folyamán megvalósul.

Pozitív változás lehet előfizetői szempontból (leginkább kábelhálózatokon lesz tapasztalható, mivel a műholdas szolgáltatók erősen spórolnak a sávszélességgel), hogy a tervek szerint a HBO HD video sávszélessége a mostani 7 Mbps-ről 10 Mbps-ra növekszik. A Cinemax HD csatornák jelenleg VBR-ben (változó bitráta) mennek, 7,6 Mbps átlag és 12 Mbps maximális sávszélességgel, ezt az értéket 9 Mbps CBR-re (konstans bitrára) állítják át, a jelenlegi tervek szerint (ennyi a bitráta a HBO2 HD és HBO3 HD csatornák esetében is).

A hangsávok tekintetében továbbra is csak a HBO HD-n lesz magyar nyelvű Dolby audio, ez a HBO2 HD és HBO3 HD esetében csak angol nyelven érhető el. A Cinemax HD-k továbbra is Dolby audio nélkül maradnak, bár ezeknél is tervben van a bevezetése, azonban ennek pontos dátuma még nem ismert, számolt be a tévés honlap.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában, ahol ma arról is beszámoltunk, hogy visszatér az RTL Klub közéleti műsora, a Házon kívül, a Spíler TV kézilabdában erősít, a nemzeti hírtévé, az M1 pedig Nemzeti Sporthíradóval erősít.

Szóljon hozzá!

Most akkor hová mennek az ívek?

Teljesen belezavarodott a HírTV és az Origo a saját hírmanipulációjába

A HírTV és az Origo napokon át igyekezett elhitetni, hogy a nemzeti konzultációs íveket a 24.hu egyik újságírójának budapesti lakására várja Hadházy Ákos, de miután a Media1 leleplezte, hogy az ívek a fideszes médiumok állításával ellentétben valójában egy fővárosi postahivatalra érkeznek, nem pedig az újságíró lakására, a HírTV és az Origo egy új, a korábbi saját állításának ellentmondó változattal hozakodott elő.