hbo3

Változás az HBO és a Cinemax tévécsatornák terjesztésében

Ezentúl kizárólag HD jelet kapnak a műsorterjesztő cégek. Egyéb műszaki változások is lesznek, melynek pozitívumait a nézők is tapasztalhatják majd.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Megszűnik az SD-jel kijátszása, a jövőben kizárólag HD minőségben történik majd a terjesztés a HBO és Cinemax csatornák esetében, erről a dtvnews számolt be.

A tévés szakhonlap szerint mivel sok kábelszolgáltató SD minőségben (is) továbbítja a csatornákat a nézőkhöz, így ezt a jelet a jövőben majd nekik kell előállítaniuk (downscale), ezért a csatornák nagyfelbontású változatainak logójáról lekerül a HD jelölés. Elképzelhető, hogy ez már szeptember folyamán megvalósul.

Pozitív változás lehet előfizetői szempontból (leginkább kábelhálózatokon lesz tapasztalható, mivel a műholdas szolgáltatók erősen spórolnak a sávszélességgel), hogy a tervek szerint a HBO HD video sávszélessége a mostani 7 Mbps-ről 10 Mbps-ra növekszik. A Cinemax HD csatornák jelenleg VBR-ben (változó bitráta) mennek, 7,6 Mbps átlag és 12 Mbps maximális sávszélességgel, ezt az értéket 9 Mbps CBR-re (konstans bitrára) állítják át, a jelenlegi tervek szerint (ennyi a bitráta a HBO2 HD és HBO3 HD csatornák esetében is).

A hangsávok tekintetében továbbra is csak a HBO HD-n lesz magyar nyelvű Dolby audio, ez a HBO2 HD és HBO3 HD esetében csak angol nyelven érhető el. A Cinemax HD-k továbbra is Dolby audio nélkül maradnak, bár ezeknél is tervben van a bevezetése, azonban ennek pontos dátuma még nem ismert, számolt be a tévés honlap.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában, ahol ma arról is beszámoltunk, hogy visszatér az RTL Klub közéleti műsora, a Házon kívül, a Spíler TV kézilabdában erősít, a nemzeti hírtévé, az M1 pedig Nemzeti Sporthíradóval erősít.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

ITBN 2019

Jön az ITBN, álhírekkel és médiás workshoppal

Az idén már 15. alkalommal megrendezendő Informatikai Biztonság Napján a budapesti Groupama Arénában több ezer érdeklődő gyűlik össze, hogy a kiberbiztonság aktuális kérdéseiről szerezzen információkat. Lesz médiás workshop is.

Steiner Kristóf, a Kristóf’s Kitchen in The Studios leendő műsorvezetője és Nimród Dagan

Steiner Kristóf YouTube-on indít műsort

Tizenegy év után vegán gasztroformátummal tér vissza műsorvezetőként Steiner Kristóf, a címe: Kristóf’s Kitchen in The Studios. A műsort azzal a céggel közösen készíti, amelyik az RTL Klub kutyás műsorát is gyártja.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!