fbpx
MTVA, híradó, közmédia

Nemzeti Sporthíradóval bővült a nemzeti hírtévé, az M1

Hétfőn volt a Nemzeti Sporthíradó első adása. A főszerkesztője az a Bittmann Emil lett, aki az állami médiavállalatnál a nyáron átvette Balogh Péter Dávid sportfőszerkesztő helyét. A váltásról az MTVA akkoriban meglehetősen furcsán nyilatkozott.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Hétfőn elindult a Nemzeti Sporthíradó, mely az M1 állami hírcsatornán minden nap háromszor jelentkezik a magyarországi és a határon túli magyar sporthírekkel. Ezt a műsor főszerkesztője közölte az M1 aktuális csatornán, amiről azután a nemzeti hírügynökség, az MTI számolt be.

A Nemzeti Sporthíradó nyolcperces adásai minden nap a reggel hatos, a déli és az este hatos híradó után láthatóak.

Bittmann Emil főszerkesztő az MTI tudósítása szerint azt mondta, az adásokban sportágtól függetlenül minden olyan magyar vonatkozású hírt közölnek, amely nagy tömegeket mozdít meg. A főszerkesztő hozzátette: a híradó hetven százalékában klasszikus hazai, harminc százalékában pedig külföldi magyar hírek szerepelnek.

Bittmann Emil kitért arra is, hogy az információgyűjtésben nagy segítség a közmédia kiterjedt tudósítói hálózata.

Arról, hogy távozik az állami médiavállalat sporthír-főszerkesztője, Balogh Péter Dávid és Bittmann Emil televíziós műsorvezető veszi át a helyét, még júliusban számolt be a Media1. Akkor azonban sem az MTVA sajtóirodája, sem Balogh Péter Dávid nem válaszolt a kérdéseinkre, pontosabban az MTVA sajtóirodája a főszerkesztőváltással kapcsolatban végül annyit mégis közölt, hogy az „fake news” (magyarán valótlanság), de nem mondták el, pontosan mi is szerintük, ami nem igaz. Ezek szerint a főszerkesztőváltás ténye biztosan nem volt fake news.

Borító: M1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!