Mandiner

Jöhet a Mandiner, az új kormányközeli hetilap

A Népszava szerint akár már heteken belül megérkezhet a sajtópiacra a fideszes sajtóholding, a KESMA alá tartozó Mandinder nyomtatott változata, amiről már korábban is szó volt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Bár már korábban is voltak arról hírek, hogy hetilapot indítana a Mandiner.hu, ez eddig nem valósult meg. Ám a Népszava ma arról ír, hogy információjuk szerint hamarosan, akár már heteken belül megjelenhet a Mandiner print újságja.

A napilap úgy tudja, hogy a magát „konzervatív értékrendűnek” meghatározó hírportál szerkesztőségét több körben is bővítették az elmúlt hónapokban. Az írás szerint ez lehet az alapja a leendő hetilapot készítő gárdának.

Kereki Gergő lesz a főszerkesztő-helyettes

Megkereste a Népszava Kereki Gergőt, a Mandiner főszerkesztő-helyettesét – akinek neve állítólag az új lap főszerkesztőjeként is felmerült –, hogy megtudják, megjelenik-e a közeli jövőben a Mandiner nyomtatott változata. Arra is kíváncsi volt a Népszava, felállt-e már az új szerkesztőség és hány tagja lesz, továbbá ki finanszírozza majd a lapot.

Kereki Gergő ezekre csak annyit válaszolt, hogy ő főszerkesztő-helyettesként dolgozik majd az új lapnál, a további részletekről azonban csak a Mandiner oldalán adnak majd tájékoztatást.

Az Utolsó Figyelmeztetéstől a Fidesz-közeli médiaholdingig

A Népszava felidézte: a Mandiner.hu a Fidelitas lapjaként 1999-ben indult Utolsó Figyelmeztetés (UFI) utódjaként jött létre, elsősorban a párthoz lazábban kötődő fiatal értelmiségiek, majd konzervatív újságírók írtak az oldalra. Bár a hangvétel konzervatív volt, a Mandineren sokáig rendszeresen megjelenhettek a Fidesszel és a kormánnyal szemben kritikus írások is. A Népszava szerint ez akkor változott meg, amikor Tombor András (Orbán Viktor miniszterelnök volt tanácsadója) 2017-ben megvette a kiadót, majd a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) megalakulásakor, tavaly a Mandiner formálisan is a már egységes kormánypárti médiabirodalom része lett.

Rajcsányi Gellért, a Mandiner.hu főszerkesztője egyébként már a KESMA alá történő becsatlakozáskor is nyilatkozott róla, hogy szeretnék elindítani a nyomtatott hetilapot, de azt is hozzátette, még nincs pontos terv és forrás.

Mostanra ez rendeződhetett, hiszen azt is tudni véli a Népszava, hogy az új hetilap neve simán Mandiner lesz.  Rajcsányi Gellértet ezúttal is kereste a Népszava, de nem tudták elérni.

Tegnap derült ki, hogy a nem kormánypárti térfélen lévő Abcúg komoly veszélyben van. Akár meg is szűnhet az online portál, ha nem sikerül megoldani a finanszírozását januártól.

Frissítés 08.30.

Újabb részletek derültek ki az induló mandineres hetilapról, így a főszerkesztő kiléte, az első megjelenés tervezett időpontja és a stáb létszáma. Ezekről ide kattintva olvashatnak.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

ITBN 2019

Jön az ITBN, álhírekkel és médiás workshoppal

Az idén már 15. alkalommal megrendezendő Informatikai Biztonság Napján a budapesti Groupama Arénában több ezer érdeklődő gyűlik össze, hogy a kiberbiztonság aktuális kérdéseiről szerezzen információkat. Lesz médiás workshop is.

Steiner Kristóf, a Kristóf’s Kitchen in The Studios leendő műsorvezetője és Nimród Dagan

Steiner Kristóf YouTube-on indít műsort

Tizenegy év után vegán gasztroformátummal tér vissza műsorvezetőként Steiner Kristóf, a címe: Kristóf’s Kitchen in The Studios. A műsort azzal a céggel közösen készíti, amelyik az RTL Klub kutyás műsorát is gyártja.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!