Piac és Profit

Tulajdonost vált a Piac és Profit és a piacesprofit.hu

A Media1 értesülése szerint a vevő a Privátbankár.hu és az mfor.hu tulajdonosa. Az eladói részen a Demcsák-család.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Augusztus elsejével eladja a Piac és Profit Kft. az eddig a tulajdonában lévő piacesprofit.hu internetes oldalt és az 1997 óta megjelenő, a cég zászlóshajóként ismert Piac és Profit üzleti magazin kiadói jogait – tudta meg a Media1. 

Információnkat több forrás is megerősítette.

Értesülésünk szerint a vevő a Privátbankár.hu Kft., mely a privátbankár.hu gazdasági híroldal tulajdonosa. A Privátbankár Kft. ügyvezetője az az Ács Zsuzsanna, aki az Anjou Magyarország Kft.-n keresztül Barlai Róbert (az OTP Bank Regionális Treasury volt ügyvezetője) mellett tulajdonosa is a Privátbankárnak.

Az Anjou Magyarország alá tartozik egyébként az mfor.hu-t oldalt működtető Menedzsment Fórum Kft. is.

A Privátbankár.hu gazdasági híroldal
A Privátbankár.hu gazdasági híroldal

Nem a Piac és Profit Kft.-t veszik meg

Úgy tudjuk, a Privátbankár.hu Kft. nem magát a Piac és Profit Kft.-t veszi meg, hanem a Demcsák Lajos és Demcsák Lajosné (ismertebb nevén Demcsák Mária, Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető édesanyja, a gazdasági lap főszerkesztője) tulajdonában lévő kft. említett médiatermékeinek – a nyomtatott magazinnak és az online kiadásnak – a kiadói jogait.

A vevőt feltehetőleg az motiválta, hogy az mfor.hu és a privatbankar.hu mellett a Piac és Profit, illetve a piacesprofit.hu megvásárlásával tovább tudja növelni elérését a gazdasági hírszolgáltatás piacán. A vevő a portfóliója bővítésével javítani tudja a vállalat hatékonyságát, méretgazdaságosságát, illetve ki tudja használni a termékek közötti szinergiákat.

Az mfor.hu honlapja
Az mfor.hu honlapja

Később adnak felvilágosítást

A Media1 kereste a Privátbankár.hu vezetőjét, de egy munkatársán keresztül azt a választ kaptuk kedden délben, hogy türelmünket kérik, és csak később tudnak felvilágosítással szolgálni, tekintettel a folyamatban lévő ügyletre és az abból fakadó teendőikre.

Úgy tudjuk, a Piac és Profit újságírójával már közölték is a tulajdonosváltás tényét, és azt, hogy átvenné őket az új tulajdonos.

A vevő, a Privátbankár.hu Kft. 2000 óta szereplője a magyar médiapiacnak. Az Opten céginformációs rendszer szerint a kft. 2018-ban 116 millió forint árbevételt ért el, adózás előtti eredménye tavaly 4,4 millió forint volt.

A Piac és Profit Kft. 1997 óta van jelen a magyar médiapiacon. Tavaly 150 millió forint nettó árbevételük volt, adózás előtt közel 11 millió forint vesztesége volt. A kft. a médiatermékek megjelentetése mellett rendezvényeket is szervez.

További, online médiával kapcsolatos híreket találnak olvasóink a Media1 online rovatában.

Ma derült ki az is, hogy új főrészvényese lesz az Est Mediának, illetve az Est Media felvásárol egy infokommunikációs céget.

Szóljon hozzá!

Arena4 tévésatorna

Az Arena4 tévécsatornára költözik az NFL

Megállapodást kötött a National Football League (NFL) és a Network4. A szerződés eredményeként a jövőben Magyarország legújabb sportcsatornája, az Arena4 sugározza az NFL mérkőzéseit. Az ősszel induló digitális platform, az Arena4+ pedig további kiegészítő szolgáltatásokat kínál majd az NFL rajongóinak. Eközben bővült az új sportcsatorna elérhetősége.