fbpx
Piac és Profit

Tulajdonost vált a Piac és Profit és a piacesprofit.hu

A Media1 értesülése szerint a vevő a Privátbankár.hu és az mfor.hu tulajdonosa. Az eladói részen a Demcsák-család.

Augusztus elsejével eladja a Piac és Profit Kft. az eddig a tulajdonában lévő piacesprofit.hu internetes oldalt és az 1997 óta megjelenő, a cég zászlóshajóként ismert Piac és Profit üzleti magazin kiadói jogait – tudta meg a Media1. 

Információnkat több forrás is megerősítette.

Értesülésünk szerint a vevő a Privátbankár.hu Kft., mely a privátbankár.hu gazdasági híroldal tulajdonosa. A Privátbankár Kft. ügyvezetője az az Ács Zsuzsanna, aki az Anjou Magyarország Kft.-n keresztül Barlai Róbert (az OTP Bank Regionális Treasury volt ügyvezetője) mellett tulajdonosa is a Privátbankárnak.

Az Anjou Magyarország alá tartozik egyébként az mfor.hu-t oldalt működtető Menedzsment Fórum Kft. is.

A Privátbankár.hu gazdasági híroldal
A Privátbankár.hu gazdasági híroldal

Nem a Piac és Profit Kft.-t veszik meg

Úgy tudjuk, a Privátbankár.hu Kft. nem magát a Piac és Profit Kft.-t veszi meg, hanem a Demcsák Lajos és Demcsák Lajosné (ismertebb nevén Demcsák Mária, Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető édesanyja, a gazdasági lap főszerkesztője) tulajdonában lévő kft. említett médiatermékeinek – a nyomtatott magazinnak és az online kiadásnak – a kiadói jogait.

A vevőt feltehetőleg az motiválta, hogy az mfor.hu és a privatbankar.hu mellett a Piac és Profit, illetve a piacesprofit.hu megvásárlásával tovább tudja növelni elérését a gazdasági hírszolgáltatás piacán. A vevő a portfóliója bővítésével javítani tudja a vállalat hatékonyságát, méretgazdaságosságát, illetve ki tudja használni a termékek közötti szinergiákat.

Az mfor.hu honlapja
Az mfor.hu honlapja

Később adnak felvilágosítást

A Media1 kereste a Privátbankár.hu vezetőjét, de egy munkatársán keresztül azt a választ kaptuk kedden délben, hogy türelmünket kérik, és csak később tudnak felvilágosítással szolgálni, tekintettel a folyamatban lévő ügyletre és az abból fakadó teendőikre.

Úgy tudjuk, a Piac és Profit újságírójával már közölték is a tulajdonosváltás tényét, és azt, hogy átvenné őket az új tulajdonos.

A vevő, a Privátbankár.hu Kft. 2000 óta szereplője a magyar médiapiacnak. Az Opten céginformációs rendszer szerint a kft. 2018-ban 116 millió forint árbevételt ért el, adózás előtti eredménye tavaly 4,4 millió forint volt.

A Piac és Profit Kft. 1997 óta van jelen a magyar médiapiacon. Tavaly 150 millió forint nettó árbevételük volt, adózás előtt közel 11 millió forint vesztesége volt. A kft. a médiatermékek megjelentetése mellett rendezvényeket is szervez.

További, online médiával kapcsolatos híreket találnak olvasóink a Media1 online rovatában.

Ma derült ki az is, hogy új főrészvényese lesz az Est Mediának, illetve az Est Media felvásárol egy infokommunikációs céget.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások