fbpx
rádió, mikrofon, stúdió

Új netrádió indul Budapesten Rádió9 néven

A rádiót civilek készítik, heti néhány órában élőben és a weboldaláról az adást követően is meghallgatható. A cél a kerületi nyilvánosság, a korrekt tájékoztatás megteremtése.

Rádió 9 néven új rádió indul Budapesten, a IX. kerületben, írja az ittlakunk.hu.

Az új ferencvárosi rádiót civilek készítik.

A Rádió9 első adása a Szabadság-hídon készül majd, vasárnap lesz hallható először.

A rádió magát a kerület civil, internetes rádiójaként határozza meg.

Az adások mindig három órásak lesznek. Az első adás vasárnap délután 5 és 8 óra között lesz, az interneten, a radio9.hu-n lesz hallható élőben, valamint utólag vissza is lehet majd hallgatni.

A Rádió9 honlapján ezt írják:

„Látva, hogy  a Ferencvárosban nem elég erős még  a civil nyilvánosság, a korrekt tájékoztatás és hogy fontos helyi közéleti kérdésekről nincs nyilvános, őszinte és bátor vitákra lehetőségünk,  létrehoztunk egy olyan platformot, ami  a mienk és ami a tiétek is.  A Rádió9 közösségi netrádiónk, pop-up rádióként, első körben 7 adásban fog jelentkezni, 7 kerületi helyszínről. A műsorokat civil, itt lakó, itt dolgozó, itt tanuló aktivistákkal együtt készítjük és felkért szakértőinkkel. Mind a 7 adás egy-egy fontos és sokakat érintő témát igyekszik majd körbejárni, egyenként 3 órában. Azt nem ígérjük, hogy kivesézzük ezeket a témákat, de azt igen, hogy  diskurzust kezdeményezünk, amit folytatni szeretnénk veletek itt a honlapunkon oldalon is! Szó lesz környezetvédelemről – ferencvárosi szemét-ügyekről és zöld kérdésekről – oktatási és közművelődési lehetőségekről és lehetetlenségekről, településfejlesztésről és turizmusról, egészségügyi és szociálpolitikai kérdésekről és a helyi állampolgári részvételről is, különös tekintettel a közelgő önkormányzati választásokra.”

A rádiót a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány keltette életre, melynek igazgatója az a Barna Erika, aki 16 évig a Petőfi Rádió Drogéria című közszolgálati műsorának volt a szerkesztője. A Rádió9 főszerkesztője Sarkadi Péter, a greenfo.hu alapító-főszerkesztője, aki egyébként 24 éve Ferencvárosban él.

A teljes stábról a rádió honlapján lehet olvasni.

A rádió partnere a Tilos Rádió és a Kilencben az élet blog.

A honlapjukon találtuk ezt a videót, ahol Barna Erika és Sarkadi Péter a műsorról beszél.

További rádiós híreket találnak olvasóink a Media1 rádió rovatában. Épp ma számoltunk be arról, hogy Szegeden elbocsátják az 1990 óta üzemelő Rádió88, Magyarország legrégebbi kereskedelmi rádiójának 30 munkatársát, mivel a Médiatanács jogsértése miatt ellehetetlenülni látszik a rádió, melynek vezetője a döntést ma rendkívüli stábértekezleten jelentette be.

Borító: Gritte / Unsplash
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások