fbpx
A Szállás.hu és a Hotel.cz megállapodás létrejöttének pillanata. A képen szerepelnek, balról jobbra: Szigetvári József, Szallas.hu Zrt. vezérigazgató Pavel Kotas, Hotel.cz a.s. vezérigazgató Győrbiró Tibor, PortfoLion befektetési igazgató 

A Szállás.hu nagyon belehúzott a multivá válásba

Lengyelország és Románia után Csehországban terjeszkedik a magyar szállásközvetítő oldal, mely felvásárolt egy jelentős piaci szereplőt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Újabb állomáshoz érkezett a magyar szállásközvetítő cégcsoport nemzetközi terjeszkedése: a Szallas.hu hétfőn délután bejelentette, hogy megvásárolta a több mint 10 éve alapított, csehországi központú Hotel.cz cégcsoportot, így a helyi turisztikai piac egyik legerősebb szereplőjének tulajdonosává vált.

„A PortfoLionnal közösen kitűzött célunk, hogy 2021-re Közép-Európa legnagyobb és a legjobb szállásközvetítője legyünk” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu vezérigazgatója.

„Olyan lehetőséget kerestünk, ami további markáns növekedési potenciált jelent, illetve ahol a hasonló cégkultúra és infrastruktúra segíti az integrációt. Ezért esett a választásunk a cseh piacra és a Hotel.cz Cégcsoportra” – tette hozzá Szigetvári.

Magyar multi, 6 országban

A mostani ügyletet követően tovább erősödik a Szallas.hu Csoport nemzetközi jellege, mivel a tranzakció után már 6 országban van jelen szállásközvetítőként.

„Csehországi felvásárlásokkal most már minden biztosított ahhoz, hogy a helyi piacokon elért eredményeken túlmenően széles körű lehetőségeket kínáljon a társaság a régión belüli nemzetközi utazásokhoz is, egyéni utazóknak és vállalatoknak egyaránt” – említette Szigetvári.

A Hotel.cz számokban

A Hotel.cz csoport 2018-ban közel 2,8 milliárd forintos nettó árbevételre tett szert, ezzel együtt a Szallas.hu tavalyi bevétele eléri a 7 milliárd forintot. A Hotel.cz cégcsoport eddig, a Szallas.hu-hoz hasonlóan, átlagosan 20-25 százalékos növekedést ért el évente.

„Alapkezelőnk célkitűzése, hogy a menedzsmenttel közösen kialakított nemzetközi növekedési stratégiának megfelelően egy nagy növekedésű, sikeres regionális szereplő jöjjön létre” – mondta Győrbiró Tibor, a PortfoLion Zrt. befektetési igazgatója. A befektetési alapokon keresztül az OTP Bank és az Eximbank tulajdonában álló cég tájékoztatása szerint az idei akvizíciós célokat a PortfoLion által biztosított tőkeemelésből, bankhitelből, valamint részvénycserével valósítják meg.

Fejlesztésre készülnek

A cseh portálon a kiemelkedő hotelkínálat mellett bővítik az apartman és a vendégház típusú szálláshelyek elérhetőségét, ami új belföldi és külföldi célcsoportok számára kínál majd utazási lehetőséget.

A felvásárlás következtében ötödével nő a Szallas.hu munkaerő-állománya: mostantól 275 munkavállaló dolgozik a Szallas.hu Csoportnál.

A cseh tulajdonosi oldalról az eladást a hosszú távú működés biztosításával indokolták.

„Előnyösebb és fenntarthatóbb egy nagyobb csoport részeként, közösen végrehajtani a fejlesztéseket, hogy jobb szolgáltatást nyújtsunk az utazók és partnereink számára is, valamint jó lehetőséget látunk a térségben az országok közötti utazás fellendítésében. A régióban Csehországban a legmagasabb az egy főre eső GDP, és a kis földrajzi méret miatt erőteljes a regionális turizmus iránti kereslet”– mondta a tranzakció kapcsán Pavel Kotas, a Hotel.cz igazgatóságának elnöke.

A Hotel.cz cégcsoport eddig nem tudott Csehország és Szlovákia határain túl szálláslehetőségeket kínálni. Az összeolvadás lehetővé teszi, hogy a horvát, lengyel és magyar szálláshelyek is foglalhatóak legyenek az oldalon, ami nagy előrelépés az utazni vágyók számára.

Borítókép: A Szállás.hu és a Hotel.cz megállapodás létrejöttének pillanata. A képen szerepelnek, balról jobbra: Szigetvári József, Szallas.hu Zrt. vezérigazgató; Pavel Kotas, Hotel.cz a.s. vezérigazgató; Győrbiró Tibor, PortfoLion befektetési igazgató
Szóljon hozzá!