fbpx
Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese

Tisztújítást tartott a Magyarországi 5G Koalíció

Már negyedik tisztújító plenáris ülését tartotta a Digitális Jólét Program (DJP) keretében kezdeményezett 5G Koalíció kedden Budapesten.

Az 5G Koalíció tisztújításáról kiadott közlemény szerint Budai J. Gergőt, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesét és igazgatóságának alelnökét ismét a szervezet elnökségi tagjává választották.

A Magyarországi 5G Koalíció 2017. június 19-én, vagyis éppen két évvel ezelőtt alakult meg 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai és érdekképviseleti szervezet, egyetem és tudományos műhely részvételével.

A szervezet célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon, hiszen a kereskedelmi 5G hálózatok megjelenése számos olyan lehetőséget nyújt majd, ami jelentősen javítja az életminőséget és további digitalizációra sarkallja az ipart, felpörgetve a magyar gazdaságot.

A Vodafone Magyarország az alapító tagok egyike a szervezetben.

Az 5G Koalíció további tagjairól ezen a linken tudnak olvasóink tájékozódni.

Tegnap hír, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kitette honlapjára az induló 5G frekvenciapályázattal kapcsolatos dokumentumtervezetet. Hamarosan indulhat a pályáztatás, de még előtte konzultációt tart a hatóság.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások