fbpx
Dr. Beck György, Vodafone

Visszavonul Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke

Beck György 40 évet töltött az infokommunikációs szektorban, ebből 12-t a Vodafone-nál. Kiderült az is, hogyan szervezik át a cég vezetését.

Igazgatósági mandátumának lejártával, idén április 30-án visszavonul Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke – jelentette be maga a búcsúzó elnök egy mai budapesti háttérbeszélgetésen.

Május elsejétől a Vodafone Magyarország jelenlegi vezérigazgatója, Amanda Nelson veszi át az elnöki posztot a távközlési óriásnál, de megtartja a vezérigazgatói tisztséget is.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és leendő elnöke
Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és leendő elnöke

Budai J. Gergő, a vállalat vezérigazgató-helyettese a jelenlegi pozíciója megtartása mellett a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke lesz.

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság leendő alelnöke
Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság leendő alelnöke

Beck György visszavesz a tempóból, de azért így sem unatkozik majd

Beck nem megy másik céghez, hanem lényegében nyugdíjas lesz, bár visszavonulása után továbbra is betölti a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) elnöki pozícióját, folytatja a „Management és Leadership a gyakorlatban” című kurzust a Corvinus Egyetem FAKT Szakkollégium diákjainak. Oktat, mentorál és az igazgatóság tagja marad a 2014-ben elindított SEED, Közép-Európai Menedzser Iskolánál, melynek egyik alapítója is egyben.

Emellett a Day One Capital Pénzügyi Befektetési Alap felügyelőbizottságának elnöke és a Munkáltatók és Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) társelnöke marad. A sportban a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) társelnökeként és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjaként segíti a kitűzött célok megvalósulását.

40 év munka után lassítani kell

Beck György 12 éve, 2007-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz vezérigazgatóként. Ezt a tisztséget 2011-ig töltötte be – 2009-2011-ben elnök-vezérigazgatóként -, ezt követően pedig elnökként tevékenykedett tovább.

„A napokban töltöttem be a 65. évemet, úgy érzem, 40 év munka után lassítani kell”

– mondta a távozó elnök.

„Májustól szeretnék az önkéntes tevékenységeimre összpontosítani és még több időt tölteni a három gyermekemmel és a két unokámmal”

–  tette hozzá a menedzser.

Beck György regnálása alatt erős pozícióba került a Vodafone

A távozó elnök kiemelte, nagyon büszke arra, hogy az elmúlt 12 év alatt a Vodafone a 2007-es harmadik helyről hamarosan az első számú kihívó pozíciójába léphet. Mint mondta: „biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi tehetséges csapat és inspiráló vezetés irányításával a Vodafone Magyarország folytatja sikertörténetét.”

„Nagyon köszönöm Beck Györgynek azt a hihetetlen munkát, amit a Vodafone Magyarország élén végzett” – mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és leendő elnöke.

„Az ő aktív közreműködésének is köszönhetjük, hogy 2007 májusában Vodafone Csoport Magyarországra telepítette szolgáltató központját, és 2009-ben megnyitottuk Miskolcon a Regionális Ügyfélszolgálati Központot. Emellett a vállalat számos olyan innovatív fejlesztést valósított meg, amelyek egyértelműen pozitív hatással voltak az egész magyar piacra, a fogyasztókra és természetesen a Vodafone-ra is. Beck György kiemelkedő szerepet játszott a magyar informatikai és hírközlési világ kialakításában, és megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen hosszú ideig támogatta tudásával a Vodafone Magyarországot”

– méltatta a szakembert Amanda Nelson.

Beck György az elmúlt 40 évből 24-et töltött az IT piacon különböző vezetői pozíciókban. A Vodafone-korszakot megelőzően olyan vezető IT cégek magyarországi vezérigazgatója volt mint a Digital, a HP és Compaq, utóbbi cég régiós tevékenységét is ő irányította.

Kiemelt kép: dr. Beck György, a Vodafone Magyarország április végén leköszönő elnöke
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások