fbpx
Várkonyi Balázs, az Edigital vezetője

Friss fejlemény az Extreme Digital és az eMAG fúziója kapcsán

A román versenyhatóság leokézta a két webáruház összeolvadását. Ezzel azonban még nincs vége a tranzakciónak.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A román Versenytanács jóváhagyta az Extreme Digital Zrt. és az eMAG webáruházat birtokló Dante International SA egyesülését – közölte csütörtökön román médiahírek alapján az MTI.

A Versenytanács közleménye szerint az egyesülés nem akadályozza a szabad versenyt.

A dokumentum emlékeztet, hogy a romániai Dante International vállalatot a dél-afrikai Naspers csoport és Iulian Stanciu román üzletember irányítja. Az Extreme Digital Zrt. főként a magyarországi piacon tevékenykedik, de más kelet-közép-európai országokban is ad el termékeket, így például Romániában.

A felek márciusban jelentették be a tranzakciót, aminek következtében a közép-európai régió egyik meghatározó e-kiskereskedelmi vállalata jön létre budapesti központtal.

A két e-kereskedelmi cég összeolvadásával létrejövő új cégben 48 százalékos részesedése lesz az Extreme Digitalnak, 52 százalék az eMAG magyarországi leányvállalatának.

A tranzakció zárására és az egyesülésre a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, várhatóan 2019 harmadik negyedévében kerülhet sor – közölték márciusban a felek.

E-kereskedelem témájú további híreinket ide kattintva olvashatják.

Kiemelt kép: Várkonyi Balázs, az Edigital vezetője

A Media1.hu hírportál E-kereskedelem rovatának támogatója a Jófogást, Használtautó.hu-t és az Autónavigátor.hu-t működtető Adevinta Hungary. (x)

 

Szóljon hozzá!