Trónok harca, S8

A Trónok harca hatalmas tévés rekorddal zárult

Közel 20 millióan nézték a Trónok harca befejező részét az Egyesült Államokban, közölte az HBO. Eközben több országban erősödő tendencia, hogy a tévés széria főhőseinek nevét adják újszülötteknek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Valamennyi hivatalos platformot beleértve 19,3 millióan nézték összesen vasárnap este az Egyesült Államokban a Trónok harca (Game of Thrones) című televíziós fantasysorozat 73., egyben befejező részét – közölte az HBO televíziós médiavállalat a CNBC beszámolója szerint.

A Trónok harca S8 utolsó részének rekord nézettségével egyúttal az HBO a saját nézettségi rekordját is megdöntötte. Az előző nézettségi csúcsot ugyancsak a 2011 óta futó Trónok harca produkálta: a sorozat utolsó előtti részét 18,4 millió amerikai nézte.

A Trónok harca egyébként több mint 150 országban látható, de a fenti számok csak az amerikai nézőszámokat tartalmazzák.

A sorozatot erős kritikai fogadtatás mellett nézték ilyen sokan.

Érdekesség, hogy a befejező rész kapcsán több mint 1,3 millióan írtak alá egy petíciót a change.org-on, hogy forgassák újra.

A sorozat már a névadási szokásokra is hatással van

További érdekesség, hogy az MTI tudósítása szerint egy amatőr névkutató adatai szerint a Trónok harca hatására több gyereket is a sorozat főszereplői után neveznek el Németországban, ahol 2006 óta 365 Jon, 250 Arya, 185 Brandon és 20 Bran van. Buenos Airesben nagyjából 300 gyerek kapott 2016 óta a Trónok harcához kapcsolódó nevet.

(CNBC és MTI nyomán)

Kiemelt kép: Az HBO Trónok harca című sorozatának utolsó, 8. szériájának egyik jelenete

Szóljon hozzá!

Most akkor hová mennek az ívek?

Teljesen belezavarodott a HírTV és az Origo a saját hírmanipulációjába

A HírTV és az Origo napokon át igyekezett elhitetni, hogy a nemzeti konzultációs íveket a 24.hu egyik újságírójának budapesti lakására várja Hadházy Ákos, de miután a Media1 leleplezte, hogy az ívek a fideszes médiumok állításával ellentétben valójában egy fővárosi postahivatalra érkeznek, nem pedig az újságíró lakására, a HírTV és az Origo egy új, a korábbi saját állításának ellentmondó változattal hozakodott elő.