fbpx
Trónok harca, S8

A Trónok harca hatalmas tévés rekorddal zárult

Közel 20 millióan nézték a Trónok harca befejező részét az Egyesült Államokban, közölte az HBO. Eközben több országban erősödő tendencia, hogy a tévés széria főhőseinek nevét adják újszülötteknek.

Valamennyi hivatalos platformot beleértve 19,3 millióan nézték összesen vasárnap este az Egyesült Államokban a Trónok harca (Game of Thrones) című televíziós fantasysorozat 73., egyben befejező részét – közölte az HBO televíziós médiavállalat a CNBC beszámolója szerint.

A Trónok harca S8 utolsó részének rekord nézettségével egyúttal az HBO a saját nézettségi rekordját is megdöntötte. Az előző nézettségi csúcsot ugyancsak a 2011 óta futó Trónok harca produkálta: a sorozat utolsó előtti részét 18,4 millió amerikai nézte.

A Trónok harca egyébként több mint 150 országban látható, de a fenti számok csak az amerikai nézőszámokat tartalmazzák.

A sorozatot erős kritikai fogadtatás mellett nézték ilyen sokan.

Érdekesség, hogy a befejező rész kapcsán több mint 1,3 millióan írtak alá egy petíciót a change.org-on, hogy forgassák újra.

A sorozat már a névadási szokásokra is hatással van

További érdekesség, hogy az MTI tudósítása szerint egy amatőr névkutató adatai szerint a Trónok harca hatására több gyereket is a sorozat főszereplői után neveznek el Németországban, ahol 2006 óta 365 Jon, 250 Arya, 185 Brandon és 20 Bran van. Buenos Airesben nagyjából 300 gyerek kapott 2016 óta a Trónok harcához kapcsolódó nevet.

(CNBC és MTI nyomán)

Kiemelt kép: Az HBO Trónok harca című sorozatának utolsó, 8. szériájának egyik jelenete
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások