fbpx
facebook

Feloldotta a Fidesz-közeli Mediaworks tiltását a Facebook − A Mi Hazánk Mozgalom eközben állami beavatkozást követel a Facebook ellen

Újra hirdetheti tartalmait a Mediaworks, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László viszont tiltásba került a napokban.

A Facebook hétfőn hajnalra visszaállította a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok egy hete letiltott hirdetési fiókjait – jelentette be honlapján a Fidesz-közeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó médiavállalat.

A Mediaworks állítja: a tiltás okára rákérdező megkereséseire továbbra sem érkezett konkrét válasz, ellenben a cég nevében eljáró alkalmazott a „tévesen” letiltott fiókok miatt okozott „kényelmetlenségért” elnézést kért.

A Mediaworks hozzátette, továbbra is arra kéri olvasóit, hogy akik az elmúlt években a Facebookon keresztül kezdték el követni a híreit, lehetőleg ne a Facebookon, hanem az eredeti internetes címeken keressék a médiavállalat tartalmait.

A Mi Hazánk állami fellépést szeretne a Facebook ellen

A Jobbikból kiszakadt radikálisok, a Mi Hazánk Mozgalom eközben a Facebook elleni állami fellépést szorgalmaznak. Dúra Dóra alelnök szerint ugyanis a Facebook a napokban tudatosan törölte a Mi Hazánk elnökének, Toroczkai Lászlónak a 207 ezer követővel rendelkező hivatalos oldalát, és magyarázatot ehhez nem mellékelt a közösségi oldal.

Dúró Dóra úgy fogalmazott az MTI-tudósítása szerint, hogy „ez még súlyosabb beavatkozás” a közelgő uniós választásokba, mint amikor az RTL Klub az NVB szerint jogellenesen kisípolta a cigánybűnözés szót pártja politikai reklámjában. (Az RTL azért tette ezt, mert a médiavállalat szerint alaptörvénybe ütközik a szó használata, mivel az kisebbségek elleni gyűlöletkeltésre alkalmas lehet, de az NVB nem osztotta ezt az álláspontot, ezért bírság kiszabása nélkül elmarasztalta a tévétársaságot.)

Dúró Dóra közölte: pártja a Facebook, Toroczkai oldalával kapcsolatos döntését a választás kimenetelére is befolyással bíró törvénytelenségnek tartja, ezért gondolják gondolják, a magyar államnak is fel kell lépnie a Facebookkal szemben.

A HVG is áldozatul esett a Facebook szigorának

Néhány napja a Facebook a HVG címlapját is letiltotta, amiért Orbán Viktor kormányfő rövid idő alatt a top100-as magyar milliárdosok bekerült vejét, Tiborcz Istvánt Michelangelo remekművére montázsolta.

A HVG ezt az indoklást kapta a Facebooktól:

„Ez a hirdetés nem jelenik meg, mert olyan képet vagy videót tartalmaz, amely túl nagy fedetlen testfelületet vagy meztelenséget ábrázol – ide tartoznak a külső szaporítószervet, mellet vagy feneket ábrázoló orvosi ábrák is. Az ilyen jellegű anyagok kényes természetűnek számítanak.”

A HVG ennek kapcsán ironikusan megjegyezte:

Az eredeti mű az 1500-es évek eleje óta botránkoztatja – már ha botránkoztatja egyáltalán – a katolikus főpapokat és a turisták millióit a Vatikánban.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások