fbpx
Sláger FM

Megújult a Sláger FM zenei kínálata

A néhány hónapja frekvenciát váltó rádió az eddigi zenék mellett a 2000-es évek felé is nyit, szándékai szerint ezzel minél több Y-generációs hallgatót is bevonzva.

A nemrég új frekvenciára, az FM 95,8 MHz-re átköltöző Sláger FM ezentúl a ’80-as és ’90-es évek slágerzenéi mellett a 2000-es évek dallamait is játszani fogja – értesült a Media1 a kereskedelmi rádió hirdetőpartnereinek kiküldött tájékoztatójából.

A Sláger FM levelében azt írja: azzal, hogy a rádió februárban átköltözött az új frekvenciára, új lehetőségek nyíltak meg a rádió előtt, hiszen a korábban budapesti vételkörzet jelentősen kibővült és Közép-Magyarországon potenciálisan 2,5 millió fő számára lett adott a lehetőség technikai értelemben, hogy hallgassa az FM hullámsávon a Sláger FM-et. A hallgatótábor a frekvenciaváltásnak köszönhetően dinamikusan növekszik – tették hozzá.

A tájékoztatólevélből az derül ki, hogy a rádió a zenei kínálat és az arculat megújításával azt szeretné elérni, hogy minél többen hallgassák a rádiót a Y generációból. Azt írják, a hirdetők számára is új lehetőséget biztosíthat a zenei nyitás.

A Sláger FM idén februárban azután költözött az FM 95,8 MHz-re, az akkoriban már megszűnőfélben lévő Rock FM egykori hullámsávjára, hogy a Médiatanács a Sláger FM korábbi frekvenciájára vonatkozó médiaszolgáltatási jogosultságot  – csakúgy mint a Music FM jogosultságát a 89,5 MHz-re – nem újította meg, így veszélyben volt a Sláger FM fennmaradása. A Sláger FM a válsághelyzetben az addig a 95,8 MHz-es frekvenciát használó, de súlyos anyagi gondok miatt állítólag amúgy is bezárni készülő Rock FM-et működtető céget megvásárolta a Mr. Zsoltként emlegetett Tamássy Zsolttól, a volt tulajdonostól.

A felvásárlás kapcsán a Media1-nek nyilatkozó Radu Morar, a Sláger FM-et tulajdonló Tematic Media Group tulajdonosa korábban többek között azt mondta, a Rock FM volt tulajdonosának tetemes adósságai voltak, de az ügyletnek köszönhetően Tamássy rendezhette tartozásait, míg a frekvenciaváltásnak köszönhetően a Sláger FM-nél dolgozó 50 rádiós munkahelyét sikerült megőrizni.

Változás a budapesti rádiós piacon

Budapesten egyébként hamarosan egy új versenytársat kaphat a Sláger FM, Best FM néven. A Best FM a Rádió Q, majd az eleinte fővárosi vételkörzetű Retro Rádió és végül a Magyar FM helyén, a 99,5 MHz-en szól majd, üzemeltetője pedig az a Media Depo Kft. lesz, amely a Médiatanácsnál a pályázatát még City Rádió néven nyújtotta be a frekvenciára.

A leendő rádiónak a napokban már indulnia kellett volna a fővárosban, de épp a héten határozott úgy a Médiatanács, hogy a hatósági szerződés szerinti 120 napos határidőn túl is megkezdheti a rádió a tevékenységét, ráér a rádió szeptemberig megkezdeni a tevékenységét, illetve a grémium engedélyezte a névváltást is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások