Sláger FM

Megújult a Sláger FM zenei kínálata

A néhány hónapja frekvenciát váltó rádió az eddigi zenék mellett a 2000-es évek felé is nyit, szándékai szerint ezzel minél több Y-generációs hallgatót is bevonzva.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A nemrég új frekvenciára, az FM 95,8 MHz-re átköltöző Sláger FM ezentúl a ’80-as és ’90-es évek slágerzenéi mellett a 2000-es évek dallamait is játszani fogja – értesült a Media1 a kereskedelmi rádió hirdetőpartnereinek kiküldött tájékoztatójából.

A Sláger FM levelében azt írja: azzal, hogy a rádió februárban átköltözött az új frekvenciára, új lehetőségek nyíltak meg a rádió előtt, hiszen a korábban budapesti vételkörzet jelentősen kibővült és Közép-Magyarországon potenciálisan 2,5 millió fő számára lett adott a lehetőség technikai értelemben, hogy hallgassa az FM hullámsávon a Sláger FM-et. A hallgatótábor a frekvenciaváltásnak köszönhetően dinamikusan növekszik – tették hozzá.

A tájékoztatólevélből az derül ki, hogy a rádió a zenei kínálat és az arculat megújításával azt szeretné elérni, hogy minél többen hallgassák a rádiót a Y generációból. Azt írják, a hirdetők számára is új lehetőséget biztosíthat a zenei nyitás.

A Sláger FM idén februárban azután költözött az FM 95,8 MHz-re, az akkoriban már megszűnőfélben lévő Rock FM egykori hullámsávjára, hogy a Médiatanács a Sláger FM korábbi frekvenciájára vonatkozó médiaszolgáltatási jogosultságot  – csakúgy mint a Music FM jogosultságát a 89,5 MHz-re – nem újította meg, így veszélyben volt a Sláger FM fennmaradása. A Sláger FM a válsághelyzetben az addig a 95,8 MHz-es frekvenciát használó, de súlyos anyagi gondok miatt állítólag amúgy is bezárni készülő Rock FM-et működtető céget megvásárolta a Mr. Zsoltként emlegetett Tamássy Zsolttól, a volt tulajdonostól.

A felvásárlás kapcsán a Media1-nek nyilatkozó Radu Morar, a Sláger FM-et tulajdonló Tematic Media Group tulajdonosa korábban többek között azt mondta, a Rock FM volt tulajdonosának tetemes adósságai voltak, de az ügyletnek köszönhetően Tamássy rendezhette tartozásait, míg a frekvenciaváltásnak köszönhetően a Sláger FM-nél dolgozó 50 rádiós munkahelyét sikerült megőrizni.

Változás a budapesti rádiós piacon

Budapesten egyébként hamarosan egy új versenytársat kaphat a Sláger FM, Best FM néven. A Best FM a Rádió Q, majd az eleinte fővárosi vételkörzetű Retro Rádió és végül a Magyar FM helyén, a 99,5 MHz-en szól majd, üzemeltetője pedig az a Media Depo Kft. lesz, amely a Médiatanácsnál a pályázatát még City Rádió néven nyújtotta be a frekvenciára.

A leendő rádiónak a napokban már indulnia kellett volna a fővárosban, de épp a héten határozott úgy a Médiatanács, hogy a hatósági szerződés szerinti 120 napos határidőn túl is megkezdheti a rádió a tevékenységét, ráér a rádió szeptemberig megkezdeni a tevékenységét, illetve a grémium engedélyezte a névváltást is.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Magyar Reklámszövetség, MRSZ

Új elnökségi tagok az MRSZ-ben, változás a reklámtorta körül

Az idén 45 éves Magyar Reklámszövetség közgyűlése a két új elnökségi tag megválasztása mellett meghirdette 2020-as programját, melynek részeként megújul a 20 éves reklámtorta, közzétesznek a közterületi fehérlistát, és a reklámipar fenntarthatósága és az önszabályozás kerül az MRSZ fókuszába.

Mészáror Lőrinc nyilatkozik az ATV-nek

Mészáros Lőrinc embereihez került a Rádió 1 és a Best FM

Tulajdonost váltott a korábban Andy Vajna kormánybiztos érdekeltségében lévő Rádió 1 és a Best FM. Változás volt a kesmás Retro Rádió műsorgyártójaként is ismert RadioFactory nevű műsorgyártó cégnél is. A rádiós vállalkozások Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti cimborájának (a gázszerelőből lett nemzetközi hírű milliárdos) embereihez kerültek.

Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában

Összevissza beszélnek Bochkor Gábor rádiós jövőjéről

Egyre ellentmondásosabb információk érkeznek arról, merre folytatja tovább rádiós karrierjét a tavaly elnémított Music FM Önindítójának volt műsorvezetője. A napokban újabb verzió látott napvilágot, amit sokan máris kész tényként kezelnek, pedig a leírtak még közel sem tűnnek biztosnak.