fbpx
noizz.hu

Főszerkesztőváltás a Noizz.hu élén

Szokol Martin, az eddigi főszerkesztő a Media1 értesülése szerint házon belül más feladatot kapott. A leendő főszerkesztő civil szervezeteknek dolgozott mostanában, előtte pedig a Pénzcentrum.hu újságírójaként.

A Media1 értesülései szerint főszerkesztőt vált a Noizz.hu portál, a Ringier Axel Springer Magyarország (RAS Magyarország) médiavállalathoz tartozó, elsősorban Y-generációs fiatalokat megcélzó online márka.

A Noizz.hu oldalt a kezdetektől, 2017-es elindulásától irányító eddigi főszerkesztő, Szokol Martin a munkatársaknak adott tájékoztatás alapján a jövőben online termékfejlesztési vezetőként digitális termékek menedzselésével és ezekhez kapcsolódóan stratégiai munkákban vesz majd részt a RAS Magyarországnál a Gerentsér Imre vezette digitális igazgatóság berkein belül.

Szokol Martin helyét hivatalosan június elsejétől, a gyakorlatban viszont már a mai naptól elkezdi átvenni Forrás Dávid feladatait.

Forrás Dávid, az új főszerkesztő újonnan érkezik a Ringierhez. Forrás Dávid feladata lesz, hogy a Noizz stratégiai, tartalmi koncepcióját felfrissítse és a munkatársakkal közösen a gyakorlatban is megvalósítsa.

A médiaszakember fokozatosan veszi át a feladatokat Szokol Martintól, aki mentorként ezután is segíti majd az oldal működését.

Forrás Dávid a bankszférában kezdett, innen került át a médiába

Az új főszerkesztő, Forrás Dávid az elmúlt hónapokban civil szervezetek kommunikációs tanácsadójaként dolgozott, korábban pedig a Portfolio csoporthoz tartozó penzcentrum.hu újságírója volt, ahol pénzügyi híreket és elemzéseket hírt.

A portfolio.hu-n még fellelhető életrajza szerint Forrás Dávid 1987-ben született, mesterfokozatú egyetemi végzettségét a madridi Instituto de Empresa egyetemen szerezte vállalati kommunikáció szakon 2011-ben. Alapfokú felsőoktatási tanulmányokat az angliai Oxford Brookes Egyetem budapesti képzésén, az International Business School pénzügy és számvitel szakán folytatott. Szakmai karrierjét a Budapest Bank fedezet nélküli hitelezés osztályán kezdte termékfejlesztési gyakornokként, majd az OTP Bank lakossági igazgatóságán dolgozott biztosítási termékmenedzserként.

Forrás Dávid később a BNP Paribas Cardif biztosítónál látott el kiemelt partner kapcsolatokkal, valamint értékesítéstámogatással kapcsolatos feladatokat, ezt követően pedig a társaság marketing és kommunikációs stratégiájának kialakításában és végrehajtásában vállalt kulcsszerepet. Széleskörű ismeretekre tett szert a hazai bankok és biztosítók együttműködésének hatékonysága, a magyarországi képzett munkanélküliek jellemzői, valamint az egészségbiztosítási szolgáltatások terén. Egykori biztosító munkáltatója és a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet, kezdeményezésére alakította ki a BNP Paribas Cardif Munkaerőpiaci Bizalmi Indexét, mely negyedévente dolgozói bizalmat mér a hazai munkavállalók körében.

Forrás Dávid a Pénzcentrumhoz 2014-ben csatlakozott. Itt főleg a lakossági pénzügyi szektorról, a fogyasztókat érintő szociális kérdésekről, valamint vásárlói szokásokról írta cikkeit.

Nagy változások a Ringier élén

A Ringier Axel Springer Magyarország körül egyébként más, ennél jelentősebb változás is lesz hamarosan. Nemrég derült ki, hogy az év végén nyugdíjba vonul dr. Bayer József, aki 30 éven át vezette a céget, valamint távozik Király Mária operatív vezető is.

A Ringierhez tartozik a Noizzon kívül például a piacvezető bulvárnapilap, a Blikk és a kapcsolódó honlap, a Blikk.hu, valamint szintén RAS-os a Kiskegyed és a Glamour is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások