Drága örökösök

Drága örökösök: Lesz-e folytatás?

A januárban indult RTL-es sorozat egyik színésznője a napokban olyan információkat árult el egy tévéműsorban, amiből kiderül, lesz-e második évada a Drága örökösöknek. Az első, 81 részes évad a napokban ér véget.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az Ökörapáti nevű fiktív településen játszódó Drága örökösök első, 81 részből álló szériája április 26-án véget ér, április 29-től pedig elég jelentősen megváltozik az RTL Klub műsorrendje.

Azt, hogy lesz-e folytatása, azaz második évada az RTL Klub január elsején indult új sorozatának, a Drága örökösök főszereplője, Ullmann Mónika színésznő szavaiból lehet tudni.  A napokban a Reggeli című műsor vendége volt a színész, kollégáival egy új színdarab premierjéről beszélgettek, amikor a Sorozatwiki beszámolója szerint a színésznő ezt válaszolta a jövőbeni elfoglaltságait firtató műsorvezetői kérdésére:

„Nemsokára indul a Drága örökösök második évada, úgyhogy kezdünk rajta dolgozni. Már nagyon várom.″

Hivatalosan eddig nem volt ismert, hogy lesz-e folytatása a Drága örökösöknek, bár a napokban jelent meg egy interjú Kolosi Péter programmingért is felelős vezérigazgató-helyettessel, melyben azt mondta a Marketing&Mediának, bőven vannak még tartalékok a sorozatban, különösen, hogy az eredeti változattól nagyon eltértek.

„Az alapötletet ugyanis egy horvát sorozat adta, amiből készült később egy bolgár verzió is. A Drága örökösök csak az első tíz epizódot illetően volt hasonló a horvátországi sorozathoz, de jelenleg ez már egy egyedi sorozatnak tekinthető.” Kolosi arról is beszélt, hogy a Drága örökösök sikerét az magyarázhatja, hogy a nézők relevánsnak érezhetik a saját életükhöz viszonyítva. Sokszor olyan történeteket láthatnak, ami bárkivel megeshet.

Kolosi: ami sikeres, abból készül új évad

Az interjú egy másik részében A Tanár című sorozat lehetséges folytatását firtató kérdésre Kolosi Péter azt is mondta:

„Általánosságban elmondható, hogy ami sikeres, abból készül új évad.”

Ha ebből a megközelítésből indulunk ki, egyértelműen várható volt a folytatás a Drága örökösökből, hiszen az első évad a kezdetektől szép nézettséggel futott.

Mikor lesz képernyőn a Drága örök folytatása?

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a Drága örökösök új évada mikor lesz képernyőn, már az idén, vagy csak jövőre. Kolosi ugyanis a napokban a Marketing&Mediában megjelent interjúban is megismételte, hogy a saját gyártású sorozatok terén idén még számítani lehet RTL-es újdonságokra. Kolosi még január végén is adott egy interjút, amit a Sorozatwiki készített vele, és ebben arról beszélt, hogy mivel az Oltári csajok című sorozatuk jól teljesített, ezért úgy döntöttek, készítenek még egy telenovellát, illetve új heti szériákat is terveznek.

„Tervezünk új heti szériákat, melyekből lesz, ami még idén el is indul. Új napi is indul majd, az Oltári csajok után készítünk egy új magyar telenovellát. Az a fikciós építkezés, amit elkezdtünk kicsit több, mint három éve, és amelybe belehúztunk az elmúlt másfél évben, folytatódik.”

A Kolosi Péterrel napokban megjelent interjúból egyébként az is kiderül, hogy lesz-e folytatása A mi kis falunk című sorozatnak, illetve a fenti logikából (ami sikeres, abból készül új évad) arra is következtetni lehet, hogy valószínűleg az Alvilág nem fog folytatódni, hiszen a meglehetősen rossz nézettséggel induló, majd később még gyengébben teljesítő Alvilág című sorozat első évada kapcsán az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese nem éppen elégedetten nyilatkozott, és elismerte, a nézőket nem mozgatta meg az Alvilág.

Az első évadát a napokban hamarosan befejező Drága örökösök című napi sorozat főszerepeiben olyan színészek voltak láthatók, mint Koltai Róbert, Lengyel Ferenc, Bede-Fazekas Szabolcs, Hajdu Steve, Járó Zsuzsa, Horváth Sisa Anna, Mohai Tamás, Molnár Gusztáv, Fekete Linda, Kovács Lehel, Makranczi Zalán és a már említett Ullmann Mónika.

A Drága örökösök eredetileg horvát formátuma 2014 óta fut kimagasló nézettséggel a helyi Nova csatornán, a sorozatból emellett Bulgáriában is készült már egy változat.

Arról, hogy a Drága örökösök első évadának befejeztével hogyan alakulnak át jelentősen az RTL Klub estéi, ide kattintva olvashatnak bővebben.

Kiemelt kép: Drága örökösök

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Kiemelt kép: Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

Kuciak-gyilkosság: Tovább duzzad a botrány

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak azon rendőrségi és igazságügyi alkalmazottak ellen, akik információkkal segítették Marián Kočner nagyvállalkozót, akit azzal vádolnak, ő adott megbízást Ján Kuciak oknyomozó újságíró megölésére. Ám a besúgók segítségével eddig rendre kisiklott a nyomozók keze közül.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!