A Startlap nyitóoldala

Új vezető a Startlap élén

A Marquard Media volt digitális vezetője vette át a portálvezetői feladatokat a Central Médiához tartozó oldalon. Hegyi Kálmán portálvezető távozott a cégtől, jelenleg digitális tanácsadással foglalkozik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Media1 információi szerint új vezető vette át a Startlap.hu portál irányítását nemrégiben. Az új portálvezető Csurka Gábor, a Marquard Media Magyarország volt digitális vezetője lett, aki egy ideje külsősként már segítette a Startlapot.

A Startlapot eddig irányító Hegyi Kálmán távozott az oldalt tulajdonló Central Digitális Média Kft.-től. Bár a Startlapot működtető Central Digitális Média Kft. egyelőre nem jelentette be a változásokat a szaksajtóban, a startlap.hu impresszumában a figyelmesebbek már észlelhetik a változást, emellett a Media1 hétfőn telefonon is utolérte Hegyi Kálmánt, aki megerősítette a rá vonatkozó változás tényét. Hegyi Kálmán elmondta, hogy távozása óta különböző megbízók számára, függetlenként végez digitális termékfejlesztéssel és online marketinggel összefüggő tanácsadási és egyéb feladatokat. A szakember 2017 márciusától vezette a Startlapot, bő másfél éven át. Azt megelőzően 2014-től a Neo Interactive média és disztribúciós igazgatója volt.

Hegyi Kálmán még a Neo Interactive média és disztribúciós igazgatójaként
Hegyi Kálmán még a Neo Interactive média és disztribúciós igazgatójaként

Csurka Gábor, az új portálvezető még tavaly nyáron távozott a Marquard Mediától, ahol 2017 novemberétől vezette a digitális üzletágat. Feladatai közé tartozott a Playboy, a Joy, az Instyle, az Éva magazin, a Runners World, a Men’s Health, a Shape és az Apa magazin kiadójának teljes online termékportfóliójának operatív és üzleti felügyelete, valamint új digitális termékek indítása. (Csurka a Marquardnál a feladatokat 2017-ben Lencsés Dávidtól vette át, aki Csurka távozásakor visszatért a Marquardhoz.) Csurka egyébként egyszer már dolgozott a Startlapnál, hiszen 2006 és 2014 között a Sanoma Media Budapestnél – a Central Médiacsoport jogelődjénél – dolgozott, eleinte a dizájncsapat vezetőjeként, később a Házipatika.com projektmenedzsereként, majd egy éven át a Startlap vezetőjeként.

Csurka Gábor még a Marquard Media Magyarország digitális üzletágának vezetőjeként
Csurka Gábor még a Marquard Media Magyarország digitális üzletágának vezetőjeként

Még mindig erős, ha nem is úgy, mint fénykorában

A startlap.hu, bár a médiafogyasztási szokások átalakulásával ma már nem egészen olyan erős mint fénykorában, amikor a 2000-es években stabilan Magyarország leglátogatottabb weboldala volt, a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) adatai alapján továbbra is komoly pozíciókkal bír. A Startlap 2019 januárjában a 64,25 millió oldalletöltésével a 9. legforgalmasabb oldalnak számított a DKT által mért honlapok között, míg az 1,95 milliós látogatószámát (RU) tekintve a 19. leglátogatottabb hazai, DKT által mért oldal volt.

A Startlaphoz illeszkedő testvéroldal, a Hírstart hírgyűjtő ezenfelül további 675,4 ezer látogatót és 15,60 millió oldalletöltést ért el az idei év első hónapjában, így a két oldal együttes forgalmát összeadva bőven a TOP-ba lehet sorolni a termékcsoportot, ahová a Startapró nevű apróhirdetési oldal is tartozik 10,08 millió oldalletöltéssel és 600 ezer látogatóval, illeve szintén startlapos termék a 63,68 millió oldalletöltést és 396,5 millió látogatót elérő Citromail nevű ingyenes levelezőrendszer.

A Startlap és a Hírstart, illetve a hozzájuk tartozó egyéb startlapos termékek jelentős forgalomterelő oldalnak számítanak a Central Digitális Média Kft. online portfóliójába tartozó oldalak, például a 24.hu hírportál és a Nők Lapja Café (nlcafe.hu) szempontjából is.

A DKT által mért legnagyobb oldalak látogatottsága 2019 januárjában, oldalletöltések szerinti sorrendben.
A DKT által mért legnagyobb oldalak látogatottsága 2019 januárjában, oldalletöltések szerinti sorrendben. Az ábra kattintásra felnagyítható.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Gárdony, Velencei-tó

Ezért hal le a Velencei-tónál és sokszor a Balatonnál a mobilinternet hétvégente

A most még a T-csoporthoz tartozó, vállalati ügyfeleket kiszolgáló leányvállalata, a T-Systems írásba adta, hogy nem tud mit kezdeni vele, hogy hétvégente sokszor 0 közelébe zuhan a mobilinternet sebessége a turisztikailag kiemelten fontos Velencei-tó egyes területein. A cégnél időnként a főnökséget okolják, és azzal próbálják vigasztalni az érintetteket, hogy a Balatonnál is gondok vannak a hálózat alultervezettsége miatt.