A Startlap nyitóoldala

Új vezető a Startlap élén

A Marquard Media volt digitális vezetője vette át a portálvezetői feladatokat a Central Médiához tartozó oldalon. Hegyi Kálmán portálvezető távozott a cégtől, jelenleg digitális tanácsadással foglalkozik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Media1 információi szerint új vezető vette át a Startlap.hu portál irányítását nemrégiben. Az új portálvezető Csurka Gábor, a Marquard Media Magyarország volt digitális vezetője lett, aki egy ideje külsősként már segítette a Startlapot.

A Startlapot eddig irányító Hegyi Kálmán távozott az oldalt tulajdonló Central Digitális Média Kft.-től. Bár a Startlapot működtető Central Digitális Média Kft. egyelőre nem jelentette be a változásokat a szaksajtóban, a startlap.hu impresszumában a figyelmesebbek már észlelhetik a változást, emellett a Media1 hétfőn telefonon is utolérte Hegyi Kálmánt, aki megerősítette a rá vonatkozó változás tényét. Hegyi Kálmán elmondta, hogy távozása óta különböző megbízók számára, függetlenként végez digitális termékfejlesztéssel és online marketinggel összefüggő tanácsadási és egyéb feladatokat. A szakember 2017 márciusától vezette a Startlapot, bő másfél éven át. Azt megelőzően 2014-től a Neo Interactive média és disztribúciós igazgatója volt.

Hegyi Kálmán még a Neo Interactive média és disztribúciós igazgatójaként
Hegyi Kálmán még a Neo Interactive média és disztribúciós igazgatójaként

Csurka Gábor, az új portálvezető még tavaly nyáron távozott a Marquard Mediától, ahol 2017 novemberétől vezette a digitális üzletágat. Feladatai közé tartozott a Playboy, a Joy, az Instyle, az Éva magazin, a Runners World, a Men’s Health, a Shape és az Apa magazin kiadójának teljes online termékportfóliójának operatív és üzleti felügyelete, valamint új digitális termékek indítása. (Csurka a Marquardnál a feladatokat 2017-ben Lencsés Dávidtól vette át, aki Csurka távozásakor visszatért a Marquardhoz.) Csurka egyébként egyszer már dolgozott a Startlapnál, hiszen 2006 és 2014 között a Sanoma Media Budapestnél – a Central Médiacsoport jogelődjénél – dolgozott, eleinte a dizájncsapat vezetőjeként, később a Házipatika.com projektmenedzsereként, majd egy éven át a Startlap vezetőjeként.

Csurka Gábor még a Marquard Media Magyarország digitális üzletágának vezetőjeként
Csurka Gábor még a Marquard Media Magyarország digitális üzletágának vezetőjeként

Még mindig erős, ha nem is úgy, mint fénykorában

A startlap.hu, bár a médiafogyasztási szokások átalakulásával ma már nem egészen olyan erős mint fénykorában, amikor a 2000-es években stabilan Magyarország leglátogatottabb weboldala volt, a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) adatai alapján továbbra is komoly pozíciókkal bír. A Startlap 2019 januárjában a 64,25 millió oldalletöltésével a 9. legforgalmasabb oldalnak számított a DKT által mért honlapok között, míg az 1,95 milliós látogatószámát (RU) tekintve a 19. leglátogatottabb hazai, DKT által mért oldal volt.

A Startlaphoz illeszkedő testvéroldal, a Hírstart hírgyűjtő ezenfelül további 675,4 ezer látogatót és 15,60 millió oldalletöltést ért el az idei év első hónapjában, így a két oldal együttes forgalmát összeadva bőven a TOP-ba lehet sorolni a termékcsoportot, ahová a Startapró nevű apróhirdetési oldal is tartozik 10,08 millió oldalletöltéssel és 600 ezer látogatóval, illeve szintén startlapos termék a 63,68 millió oldalletöltést és 396,5 millió látogatót elérő Citromail nevű ingyenes levelezőrendszer.

A Startlap és a Hírstart, illetve a hozzájuk tartozó egyéb startlapos termékek jelentős forgalomterelő oldalnak számítanak a Central Digitális Média Kft. online portfóliójába tartozó oldalak, például a 24.hu hírportál és a Nők Lapja Café (nlcafe.hu) szempontjából is.

A DKT által mért legnagyobb oldalak látogatottsága 2019 januárjában, oldalletöltések szerinti sorrendben.
A DKT által mért legnagyobb oldalak látogatottsága 2019 januárjában, oldalletöltések szerinti sorrendben. Az ábra kattintásra felnagyítható.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

RTL Klub

Átalakulnak az RTL Klub estéi

Az új műsorrend életbe lépése szinte az összes hétköznap esti műsort érinteni fogja, többek között a Barátok Közt, a Fókusz, a XXI. Század és a Doktor Murphy is érintett.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!