fbpx
Music FM

Elnémult a Music FM, Magyarország 4. legnépszerűbb rádiója

Az elnémítása előtti napon a legnépszerűbb internetes streaming lett a Music FM. Kiss Anikó vezérigazgató megrendülten búcsúzott. Az FM 89.5 MHz-en most már a némaság utal rá, hogy a Médiatanács tovább szűkítette a magyarországi médiateret.

Kiss Anikó, a 89.5 Music FM vezérigazgatója néhány perccel az adás lekapcsolása előtt megrendülten, elcsukló hangon búcsúzott a hallgatóktól.

Azt mondta, úgy próbál most valamit mondani, hogy valójában nincsenek megfelelő szavak a jelen helyzetre. Végig nagyon bíztak a folytatásban, mert pontosan azt tették, ami egy rádiónak a feladata. A 2013-as hóhelyzet idején például a Music FM ismerte fel elsőként, hogyan segíthet katasztrófahelyzetben, de még olyan is volt, hogy egy konkurens rádió programigazgatójának segítettek megtalálni elveszett kutyáját. Kiss Anikó megemlítette, hogy az ország egyik legnagyobb netes közössége lett a Facebookon a Music FM-é. (A Music FM Facebookját 722 ezer felhasználó kedveli jelenleg.)

„A Music FM csodacsapatát ti hallgatók tettétek naggyá”

– mondta Kiss Anikó, a frekvencia nélkül maradt rádió program- és vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az első perctől az utolsóig élő volt a szlogenjük, az összehoz bennünket. Kénytelenek vagyunk búcsúzni, de hisszük, hogy lesz folytatás – mondta, majd köszönetet mondott a rádió reklámértékesítőinek, műszaki stábjának és mindenkinek, aki lehetővé tette az elmúlt hét éves működést.

Őket hallgatták a legtöbben az utolsó napon

Sovány vigasz lehet a most munkahelyüket is elvesztő rádiósoknak, hogy 2019. február 7-én a Music FM-et hallgatták a legtöbben a magyarországi internetezők online streaming segítségével.

A rádiót az alábbi kép szerint még a késő éjszakai órák ellenére is 7.661-en hallgatták egyszerre a Music FM internetes streamingjén keresztül, megelőzve ezzel a 2. helyre szorult Retro Rádiót, melynek 2.107 hallgatója volt. A Rádió 1-a harmadik helyre került 1547 hallgatóval.

Egyébként a Music FM esetében előfordult, amikor napközben egyidejűleg 12.072-en hallgatták a streamingjét.

A leghallgatottabb netes streaming adások 2019. február 7-én
A leghallgatottabb netes streaming adások 2019. február 7-én

Valójában azonban – az analóg FM frekvenciával együtt – ennél is többen, több százezren maradnak rádiójuk nélkül, még a médiahatóság adatai szerint is. A rádió ugyanis országosan és Budapesten is a 4.-5. leghallgatottabb rádió volt.

A rádió pontban éjfélkor vesztette el 7 évvel ezelőtt megszerzett médiaszolgáltatási jogosultságát, miután a Médiatanács nem tett eleget a rádiót működtető Prodo Voice Studio Zrt. hosszabbításra irányuló kérelmének.

A rádió ideiglenes frekvenciát sem kaphatott, mivel a médiahatóság nem írt ki a frekvencia hasznosítására irányuló pályázatot, ideiglenes jogosultságra pedig legfeljebb pályáztatáskor lehetett volna jogosult a Music FM, a pályázati eljárás lezárultáig.

Az utolsó zeneszámot már nem is tudták végigjátszani, a Music FM-en mert megszűnt a jeltovábbítás. A médiahatóság oldalát egyként nagy intenzitással árasztották el a bezárt Music FM kedvelői, akik elég kemény szavakkal támadják most az NMH-t.

A Music FM február 7-én egész nap fergetes búcsúpartit csinált, sőt offline is partyztak hallgatóikkal Dunakeszin. Reggel a Bochkor Gábor és István Dániel vezette Önindító a konkurens Rádió 1 hálózattal is összekapcsolódott, ahol Balázsék cukkolták a műsorvezetőket, illetve időnként Bochkorék Balázsékat

A Music FM-et működtető, magyar tulajdonú Prodo Voice Studio Zrt. 2017-ben 678,7 millió forint nettó értékesítési árbevételt el az Opten céginformációs rendszer szerint, adózott eredménye 86,7 millió forint volt.

Éjfélkor egyébként a rádió netes streaminget is lekapcsolták.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Facebook-oldalát eközben tömegesen árasztották el dühös rádióhallgatók hozzászólásai, melyek keményen bírálják a médiahatóságot,illetve a Médiatanácsot, többek között azért, amiért úgy némította el a Music FM-et, hogy a helyén, a 89,5 MHz-en nem is szól semmi.

Frissítés (2019.02.08. 15:40) A rádió lekapcsolását követő napon, péntek délután kisebb közjáték alakult ki a Music FM irodájának helyet biztosító GTC irodaházban, ugyanis biztonsági őrök akadályozták, hogy Kiss Anikó vezérigazgató beléphessen a rádió irodahelyiségeibe, előzőleg pedig a bent tartózkodó munkatársakat kivezették.

Lecserélték a zárakat, nincs áram, és egy ideig a személyes holmijaikhoz sem férhettek hozzá.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások