Mannafm

Már szól az új budapesti rádió, a Manna FM

A Radiocafe egykori frekvenciáján és a neten lehet megtalálni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mától fogható Budapest legújabb rádiója, a Manna FM a RadioCafe egykori körzeti rádiós frekvenciáján. Az új, vallásos tematikára épülő közösségi rádió eredetileg Cross FM néven pályázott a frekvenciára. Bár a weboldaluk jelenleg még jelszóval védett, egy Facebook-csoportból szereztünk egy nem hivatalos internetes címet, ahol már elérhető az adás:

http://profor.hu:19710/live.m3u

Emellett a budapesti 98,6 MHz-en is fogható az adás. (Frissítés: egy olvasónk a Facebookon jelezte, hogy most épp vivőjel van, vagyis egyelőre csak tesztadásról van szó. Feltehetőleg azonban hamarosan indulnak, annál is inkább, hiszen február eleji indulást ígértek legutóbb.)

A rádiót eredetileg Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője alapította a radiosite.hu volt főszerkesztőjével, Gálosi Szabolccsal közösen. (Gálosi ügyvezető volt, Horváth pedig tulajdonos.) Mostanra azonban mindketten kiszálltak a cégből, és átadták azt egy alapítványnak. Erről Horváth Gergely nyilatkozott is nemrég a Media1-nek.

A napokban egyébként a Rádió 1 is terjeszkedett, méghozzá Velencén, igen különös körülmények között. Erről itt írtunk bővebben. A Sláger FM pedig ma éjfél után költözik át a Rock FM frekvenciájára. Így a Sláger FM megmenekül az elnémítástól, sőt még kétszer akkor is lesz a vételkörzete, mint eddig. A költözésről és a Rock FM munkatársainak sorsáról itt írunk bővebben.

Update (2019.02.03.):  Kiderült, hogy a normál adás továbbítását hivatalosan majd február 5-én megkezdő Manna FM egyik reggeli műsorvezetője lesz Prekopa Donát, aki Orbán Viktor fiával, Orbán Gáspárral és Ember Illéssel közösen alapította és vezeti a Felház nevű keresztény mozgalmat.

Update (2019.02.18.) A Media1 interjút készített Bali Mónikával, a Manna FM programigazgatójával. Szóba került a rádió finanszírozása és a Felház is.

 

Szóljon hozzá!

Meghamisított Orbán-interjú 2016 decemberében

Az 1950-es éveket idézi F. Gábor szerint, ahogyan őt elítélték az Orbán-interjú állítólagos megváltoztatásáért

Folytatódik F. Gábor újságíró évek óta tartó kálváriája a 2016 decemberében jelentős változtatásokkal megjelent, megbütykölt Orbán-interjú ügyében. Noha korábban az újságíró számos, az ennek elkövetésével őt vádoló ügyészség állításának hitelességét megkérdőjelező ellentmondásra világított rá, ma a bíróság még súlyosbította is a végig az ártatlanságát hangoztató, az elkövetés tényét megkérdőjelező médiamunkás büntetését, amit a miniszterelnöki interjú állítólagos megváltoztatásáért kapott. F. Gábor a Media1-nek elmondta, mit gondol erről az egész ügyről, és azt jelezte: a Kúriához fordul az 1950-es éveket idéző eljárás miatt.

koronavírus, maszk, covid-19

Kizökkentette a rutinból a karantén a kommunikációs szakmát

Jól vették a járvány kommunikációs kihívásait a magyar vállalatok a kommunikációs szakma megítélése szerint. A szakemberek úgy látják: a járvány „érdekes és újszerű” feladatokat hozott, hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció ebben az időszakban. Nyilvánvalóvá vált emellett, hogy a belső kommunikációt nem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Media1 hírportál közös kutatásából.