fbpx
A Délmagyarország első száma, 1910. május

Leváltották Andy Vajna főszerkesztőjét a Délmagyarországnál

De változás van a Kisalföldnél, a Hajdú-bihari Naplónál, az Észak-Magyarországnál és a Kelet-Magyarországnál is.

Új vezetőket nevezett ki a Kisalföld és a Délmagyarország című napilapok élére a tavaly óta a fideszes kötődésű, összesen 476 médiaterméket maga alá gyűrő Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) érdekeltségében lévő, korábban Andy Vajna által felvásárolt, majd a KESMA-nak felajánlott Lapcom kiadó.

A változásokat a kiadó honlapján jelentették be. Az Andy Vajna korszakban kinevezett Bonifert Gábor főszerkesztő helyére Pósa Árpádot nevezték ki a Délmagyarország élén.

A feladatok szétválasztásával magyarázzák

Bonifert a jövőben már csak üzleti működésért felel, vagyis a közlemény szerint tulajdonképpen szétválasztják az üzleti és a főszerkesztői feladatokat. Azt is írják, hogy a kinevezéssel a korábban is már alkalmazott működési rend szerint – az újonnan kinevezett – főszerkesztő (tehát Pósa) felel a napilap és az online (azaz a delmagyar.hu oldalon megjelenő) tartalmakért.

Forgács Bernadett felügyeli a Kisalföld főszerkesztőjét

Forgács Bernadett tartalomfejlesztésért felelős igazgató lett a Lapcomnál. Ez azt jelenti, hogy ő felügyeli a Kisalföld főszerkesztőjének munkáját is.

Arról a nőről van szó, aki 2014-től a Fejér Megyei Hírlapban megjelent, meghekkelt Orbán-interjút követő kirúgási hullámig a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-nagyvállalkozó által bekebelezett, Veszprém megyében megjelenő Naplónak volt a főszerkesztője, akkor még Németh F. Bernadett néven, majd egy idő után rehabilitálták és ő lett az akkor még Heinrich Pecina nevén lévő Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország című megyei napilapok tartalomfejlesztési vezetője. (Részletesen Forgács különös karrierjéről itt lehet olvasni.)

A Lapcom közleménye szerint az új vezető elsődleges feladata, a Kisalföldnél a tartalomfejlesztés, a napilap és online tartalom-előllítás folyamatának, fejlesztése irányítása, a lap vezető piaci pozíciójának megtartása. A közlemény megemlíti, hogy a Kisalföld napilap főszerkesztői feladatait továbbra is az eddigi főszerkesztő, Garamvölgyi Imre látja el, üzleti területek vezetője pedig Horváth László marad.

Forgács Bernadett távozását egyébként információink szerint ma jelentették be az Inform Mediánál, ahová a Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország tartozik.

A HírTV-től érkezik az új főszerkesztő

Pósa Árpád több mint két évtizede dolgozik különböző szerkesztői, vezetői pozíciókban, legutóbb a HírTV online főszerkesztője volt. Ezt megelőzően a Fejér Megyei Hírlap, illetve a megyei napilapok mellékleteinek főszerkesztőjeként dolgozott a Mediaworksnél és a Pannon Lapok Társaságánál, említi a közlemény. (Pósa egyébként kevesebb mint egy évet töltött az akkor még Mészáros Lőrinc érdekeltségű napilap, a Fejér Megyei Hírlap élén: 2017 augusztusában nevezték ki, amikor több megyei napilapnál is csere volt a vezetésben. Pósa korábban a Playboy magyarországi indulását követően több éven át a lap főszerkesztője volt, e pozícióját 2004-ig töltötte be.)

A héten a kormányközeli bulvárnapilapoknál is változás volt, erről itt írtunk bővebben.

Kiemelt kép: a Délmagyarország napilap első száma, 1910. május
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások