fbpx
Rise of the Raven, Hunyadi-sorozat.

Beszállt a TV2 mellé az osztrák közmédia a készülő Hunyadi-sorozatba

A 10 részes, Rise of the Raven címen futó, Hunyadi János török hódítás elleni küzdelmét bemutató sorozat jövő júniusig tartó forgatása már elkezdődött a Mafilm stúdióban. A premier várhatóan 2024 végén lesz.

A Hunyadi-sorozatról beszélt Robert Lantos, a magyar származású kanadai producer a Variety című lapnak – írja a Kreatív.

Lantos elmondta: találtak egy újabb koproducert, ugyanis a TV2 Média Csoport mellett az osztrák közmédia, az ORF is beszállt a projektbe, így Ausztriában a közmédia mutatja be a sorozatot. Mint az tavaly szeptemberben kiderült, a TV2 a magyarországi és a szlovéniai premiert vállalta – utóbbi esetben az általuk 2020 végén felvásárolt Planet TV-n lesz látható a produkció.

A szériát egy kormányhatározat alapján 6,9 milliárd forinttal támogatja a kormány, emellett a Nemzeti Filmintézet saját keretéből 3,6 milliárd forint támogatást nyújt a projektnek.

Fény derült a szereposztásra is

A Variety írása szerint a sorozat epizódjait Robert Dornhelm (Mária Terézia-sorozat), Szász Attila (Apró mesék) és Nagypál Orsi (Nyitva, Terápia) rendezi. A showrunner Lengyel Balázs (Aranyélet)lesz, az írók között pedig George Mihalka, Lovas Balázs, Ruttkay Zsófi, Veres Attila és a sorozat alapjául szolgáló Hunyadi-regényciklust jegyző Bán Mór is látható.

Emellett az összeurópai szereposztás is nyilvánosságra került. Hunyadi Jánost Kádár L. Gellért, Szilágyi Erzsébetet Rujder Vivien alakítja. A további szerepekben, osztrák (Laurence Rupp, Cornelius Obonya, Murathan Muslu), olasz (Francesco Acquaroli, Thomas Trabacchi, Elena Rusconi), cseh (Karel Roden) és szerb (Rade Serbedzija) színészek tűnnek fel.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Rise of the Raven. Fotó: Beta Film
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások