fbpx
Varga Judit és Juhász Péter.

Varga Judit „mindent megtesz”, hogy a TV2 végrehajtsa a Juhász Péter által megnyert per ítéletét

Arról kérdezte az igazságügyi minisztert a szocialista Vajda Zoltán, hogy Varga Judit jogértelmezése szerint végre kell-e hajtani a jogerős bírósági ítéleteket.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, a TV2 rendszeresen milliárdokat kap a kormány üzeneteinek sugárzásáért, rendszeresen törvényeket sért, ezért rendszeresen veszít a bíróságon, amelynek ítéletét rendszeresen nem hajtja végre, ha pedig a felperesek végrehajtó segítségét kérik, akkor a TV2 Média Csoport cinikusan befizeti a maximálisan kiszabható félmilliós büntetést, ami egy 50 milliárd forint éves árbevételt produkáló cégnek nevetséges összeg – írja beszámolójában a 24.hu.

Vajda Zoltán szerint szerint így joggal kijelenthető, hogy a TV2 Média Csoport és vezetője, Pavel Stanchev „tesz a törvényekre”, a bíróságra, a végrehajtóra, végső soron a magyar emberekre, és a magyar jogállamiságra.

Ezért az alábbi kérdésekre várt választ.

  • Nemzeti Kormányunk jogállami definíciójába beletartozik-e, hogy mindenkinek be kell tartani a törvényeket?
  • Nemzeti Kormányunk jogértelmezése szerint végre kell-e hajtani a jogerős bírósági ítéleteket?
  • Egyetért-e azzal, hogy Magyarország alkotmányos identitásának védelme az állam minden szervének kötelessége, így különösen az igazságügyi miniszternek, tehát Önnek?
  • Mit tesz annak érdekében, hogy a magyarországi helyzetre vonatkozó összes megbízható információ objektív és pártatlan elemzése csak arra a következtetésre vezethessen, hogy Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és a jogállamiság elve érvényesüljön?

Répássy Róbert, a tárca államtitkára válaszában messziről indított, felhívta a figyelmet az Alaptörvény több rendelkezésére, de végül arra a kérdésére, hogy végre kell-e hajtani a jogerős bírósági ítéleteket – azt válaszolta,

hogy igen, a jogerős bírósági ítéletet annak, akire nézve az kötelezést tartalmaz, végre kell hajtania, ennek
elmaradása esetén a jogosult bírósági végrehajtást kérhet.

Az ugyanakkor, hogy a kötelezett végrehajtotta-e a jogerős ítéletet a bíróság és nem a kormány hatáskörébe tartozik – tette hozzá az államtitkár, aki arról is biztosította Vajda Zoltánt, hogy a kormány és Varga Judit igazságügyi miniszter

mindent megtett és a jövőben is mindent meg fog tenni Magyarország alkotmányos identitásának védelme érdekében.

Az államtitkár ezt követően fejedelmi többesre váltott.

„Azonban szomorúan tapasztaljuk, hogy vannak olyan országgyűlési képviselők, akik hangoztatják, hogy nem ismerik el Magyarország Alaptörvényét, bár arra esküt tettek.”

Végül arról is biztosította a szocialista politikust, hogy Varga Judit és az általa vezetett tárca is csak azon dolgozik, hogy minden objektív, pártatlan elemzés arra a következtetésre jusson, hogy Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és érvényesül a jogállamiság elve.

Mint arról a Media1-en beszámoltunk, a bíróság jogerős ítéletében arra kötelezte a TV2-t, hogy összesen 16, a csatorna Tények című hírműsorában közölt hazugság miatt kérjen bocsánatot nyilvánosan Juhász Pétertől, az Együtt nevű ellenzéki párt volt elnökétől. A médiavállalat egyelőre nem volt hajlandó végrehajtani az ítéletet.

Számonkérik az igazságügyi minisztert, miért bújhat ki a TV2 a jogerős bírósági ítéletek végrehajtása alól

Megbírságolták a kormánypárti médiagólem vezérigazgatóját

Czeglédy: A Fidesz Marsi Anikóék büntethetetlensége érdekében módosítja a Büntető Törvénykönyvet

Miután már végrehajtás indult a TV2 ellen, bocsánatot kért Donáth Annától a Tények a 2019-es rágalmak miatt – a Momentum politikusa is reagált a hírre

Juhász Péter levélkampányt indított a TV2 vezérigazgatója ellen

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Varga Judit és Juhász Péter. Fotó: Media1-montázs.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások