fbpx
A tersegitenyek.hu címlapja 2022. május 23-án.

A térség fideszes propagandáját támogatják a gödi Samsung-gyárból elvett pénzből

Olyan szervezetek kapnak tízmilliós támogatást a megyei közgyűléstől, amelyeknek fő feladata az ellenzéki városvezetések gyalázása.

A Pest megyei közgyűlés mintegy 80 millió forintot osztott szét a héten fideszes politikusokat támogató és az ellenzéket támadó médiumokat működtető civil szervezetek között – értesült a Magyar Narancs.

Mint ismert, 2020-ban a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánította a gödi Samsung SDI-gyárat körülvelő területet, ennek értelmében az akkumulátorokat gyártó vállalattól származó adóbevételek nem a város ellenzéki vezetésű önkormányzatát, hanem Pest Vármegye Önkormányzatát illetik meg.

Kormánypárti médiumokat indítanak a Göd városától elvett Samsung-adóbevételekből

Ebből a pénzből a megyei közgyűlés most újabb körben mintegy közel 400 millió forint szétosztásáról szavazott, ebből pedig súlyos tízmilliók kerültek olyan „civil szervezetekhez”, amik gátlástalan fideszes propagandát tolnak.

13,6 millió forintot kapott például a Dunakeszi Kistérségért Egyesület, ők gondozzák a Térségi Tények nevű oldalt, ami korábban szisztematikusan támadta a gödi ellenzéki városvezetést, Balogh Csaba lemondott polgármestert, vagy éppen Dorosz Dávid ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltet.

A Dunakanyar Média Alapítvány 20 millió forintos támogatásban részesült. Az alapítvány adja ki a Rétvári Bence Vác központú választókerületének híreivel foglalkozó oldalt, a 0627.hu-t, ami egyrészt Rétvári tevékenységéről számol be a jól ismert rajongói stílusban, miközben folyamatosan támadja Vác ellenzéki városvezetését.

Újabb többmilliós támogatás Pest Megye Önkormányzatától az ellenzéket lejárató Térségi tényeknek

A Közép-magyarországi Régióért Alapítvány 10,9 millió forintot kapott az Itt lakunk – Csömör nevű közéleti és hírmagazin gondozására. Az alapítványnak egykor kuratórium tagja volt Dióssi Csaba, Dunakeszi kormánypárti polgármestere. Az alapítvány további 19,9 millió forintot kapott egy gödi városi online és nyomtatott magazin létrehozására.

A „Jelen Vagyok” Tehetséggondozó Egyesületet 15,5 millió forinttal támogatják, hogy térségi kulturális portált hozzon létre. Ennek képviselője Csabai Márk, aki korábban a gödi városi újságban a Fidesz választókerületi szóvivőjeként hivatkozott magára. Csabai a TüKörkép című gödi magazin főszerkesztője is, újságja rendszeresen közöl interjúkat Tuzson Bencével.

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: A Térségi Tények egy korábbi címlapja
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások