fbpx
A Transtelex újságírói a szerkesztőségben.

Szerényebb méretben folytatja tovább működését a Telex erdélyi lapja, a Transtelex

Mint korábban a Media1 is megírta, kritikus szint alá esett a Telex erdélyi lapja, a Transtelex rendszeres támogatóinak száma, ezért olvasói támogatásgyűjtő kampányba kezdtek. A gyűjtés eredetileg kitűzött határideje egy hete lejárt, de azt meghosszabbították, most pedig már a meghosszabbított határidő is elmúlt, ennek apropóján számoltak be a hogyan továbbról.

Most, a kampány végén azt közölték, hogy levegőhöz, működésükhöz elengedhetetlenül szükséges anyagi forráshoz jutottak az olvasóiknak köszönhetően:

„Elmondhatjuk, hogy precedens nélküli az elmúlt 30 év sajtótörténetében az a helyzet, amikor egy lapot tényleg az olvasók összefogásának köszönhetően sikerül tovább vinni”

írja a Telex erdélyi lapja, mely három héttel ezelőtt, a portál egyéves születésnapján indította el az eredetileg egy hétre tervezett támogatásgyűjtő kampányát, miután kritikus szint alá süllyedt a rendszeres támogatóik száma és  veszélybe került a lap működése, jövője. Mint arról beszámoltunk, a gyűjtést a kampány lejáratakor egy héttel meghosszabbították.

„Azóta a rengeteg pozitív üzenet, bátorítás mellett nagyon sok anyagi támogatás is érkezett, így most már biztos, hogy önálló lapként folytathatjuk”

– köszönték meg a felhasználóiknak az adományokat, majd hozzátették, hogy a befolyt támogatásoknak köszönhetően az eddigiekhez képest szerényebb méretben ugyan, de folytatni tudják a lap megjelentetését.

Az elmúlt három hétben 427-re emelkedett, a Transtelex rendszeres támogatóinak száma, 280-an pedig alkalmi támogatással segítették a Transtelexet – közölték.

A bejelentést tartalmazó cikket úgy fejezi be a portál, hogy továbbra is hisznek abban, hogy az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja.

Mint arról korábban beszámoltunk, a napokban távozott Gyöngyi Annamária, a Transtelex főszerkesztő-helyettese és felelős szerkesztője. A lap ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy Gyöngyi Annamária még április elején, azaz a támogatásgyűjtő kampány kezdete előtt adta be a felmondását. Pusztay András ügyvezető igazgató arról írt, hogy Gyöngyi Annamária „nem érezte magában az erőt, hogy a mostani nehéz helyzeten és kampányon átsegítse a szerkesztőséget”.

Távozik a Telex erdélyi lapjának főszerkesztő-helyettese

Felmondott Lovas Gergő, a Telex főszerkesztő-helyettese

Felmondott Munk Veronika, a Telex első főszerkesztője

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A Transtelex újságírói a szerkesztőségben. Forrás: Transtelex, Facebook.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások