fbpx
OJIM - Transzparens Újságírásért Alapítvány

Folyóiratot indít az újságírók lejáratására szakosodott Transzparens Újságírásért Alapítvány

A meglehetősen zavaros hátterű szervezet, mely a kormánytól független újságírók lejáratásával és a kormányközeli médiamunkások megemelésével foglalkozik, negyedévente jelenteti meg az új digitális kiadványt, mely a korábbi Médiafigyelő című szaklap nevét megtévesztően felhasználva Magyar Médiafigyelő néven jelenik meg.

Magyar Médiafigyelő címmel indít új, a kormányközeli alapítvány hivatalos kommunikációja szerint „a médiatudatosságot növelő” digitális folyóiratot a Transzparens Újságírásért Alapítvány. A kiadvány negyedévente jelenik meg, az ígéret szerint időtálló kérdésekkel foglalkozik különféle szerzők írásain keresztül.

„Az első szám a nyomtatott sajtó helyzetével, lehetséges jövőjével foglalkozik majd. Górcső alá vesszük benne a nemzetközi és hazai trendek alakulását, a megváltozott médiafogyasztási szokásokat, az egyre szűkülő lappiac állapotát, valamint a környező országokban működő, magyar nyelvű print médiumok helyzetét is”

– áll a közleményben.

A francia fajelmélet-kedvelő háttérrel bíró Observatoire du journalisme magyar testvérszervezete sokszor inkább a médiavalóság relativizálásában érdekelt, mint annak a tárgyilagos bemutatásában, és még csak nem is azért, mert a követhetetlen pénzügyi hátterű szervezet stratégiai igazgatója, Szalai Szabolcs a napokban épp a pedofilvideó miatt letiltott PestiSrácok Youtube-csatorna letiltása ellen kardoskodott, hanem mert nemrég például egy európai uniós médiapiaci tanulmány megállapításairól számoltak be meglehetősen manipulatív módon, azt állítva, hogy Németországban vagy Franciaországban rosszabb a médiaszabadság helyzete, mint hazánkban, mely egyébként rendre sereghajtó a szabadság tekintetében a nemzetközi listákon az EU tagállamok között.

Korábban létezett már Médiafigyelő címmel egy lap a magyar sajtópiacon. E szaklap utódjaként jött létre később a Marketing&Media című magazin.

Néhány példa a Transzparens Újságírásért Alapítvány különös hátteréről és működéséről:

Tovább sumákol a Transzparens Újságírásért Alapítvány nevű lejáratószervezet

Ezúttal a Magyar Hangot támadja az úgynevezett Transzparens Újságírásért Alapítvány, amelyiktől a hamisítás sem áll távol

Trükkel veri át az Index és a Transzparens Újságírásért Alapítvány az embereket a magyar médiahelyzetről

Reagálás a Transzparens Újságírásért Alapítvány által indított lejáratókampányra

Kiáll a pedofilvideó miatt örök YouTube-letiltásba került PestiSrácok mellett a kormánypárti Magyar Nemzeti Médiaszövetség és a Transzparens Újságírásért Alapítvány egyik igazgatója is a lapot támogatja

A szervezet egyébként életveszélyes fenyegetésekről is írt, miután a Media1 is arról írt, hogy meghamisítottak egy tanulmányt annak érdekében, hogy a magyar sajtóhelyzetet jobbnak mutathassák be a nyugatinál.

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások