fbpx
HBO Max.

Elárulta a Warner vezérigazgatója, drágul-e az HBO Max Magyarországon

A vele készített interjúból kiderül az is, számíthatunk-e a hazai gyártású filmek és sorozatok visszatérésére.

„Jelenleg nem tervezzük, hogy módosítjuk az előfizetési díjainkat Magyarországon”

– hangzott el talán a legfontosabb kijelentés a Pénzcentrum interjújában a Warner vezérigazgatójától, James Cooke-tól. Hozzátette még, „a versenyképes díjszabásunkról mindig a régió és a helyi piac alapos elemzése után döntünk.”

Cooke ezen túl beszélt a Warnerhez tartozó HBO Max és Discovery+ platformjainak már régóta beharangozott egyesüléséről, a platform Európában jövő évben indul majd el.

A cégvezető választ adott a sokakat kínzó kérdésre, hogy mitől függ, melyik országban milyen kínálattal dolgoznak:

„Ez címenként különböző lehet. A általunk gyártott műsorok és filmek esetében gyakran megtartjuk a világjogokat, hogy mindenkihez eljuttathassuk a tartalmainkat, akit érdekelnek. A vásárolt címek esetében jellemző iparági gyakorlat, hogy konkrét territóriumokra lehet jogokat vásárolni, ami regionális eltérésekhez vezet. A remek műsortervezési és tartalomszolgáltatási csapataink folyamatosan keresik azokat a címeket, amelyek reményeink szerint az egész család szórakozását szolgálják. Emellett előfordulnak olyan esetek, amikor bizonyos országokban egyes címek később válnak elérhetőkké a helyi változatok elkészítése, a szinkronizálás miatt” – mondta.

Miért álltak le a saját gyártású tartalmakkal?

Az interjú kitért a Magyarországot is érintő kérdésre, hogy miért állították le többek közt nálunk is a helyi tartalmak gyártását:

„Tavaly, amikor összevontuk a WarnerMediát és a Discoveryt, hogy létrehozzunk egy új vállalatot, nehéz döntéseket kellett meghoznunk, amelyekbe beletartozott, hogy bizonyos tartalmak prioritást kaptak másokkal szemben. Elengedhetetlen volt, hogy áttekintsük az összes saját gyártású tartalmunkat, hogy a megfelelő válogatást kínálhassuk a közönségünknek. És bár valóban nem készítünk több fikciós saját tartalmat Magyarországon, dokumentumfilmeket továbbra is gyártunk az egész közép-kelet-európai régióban. Emellett folytatjuk a prémium HBO tartalmak gyártását az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában, Ázsiában és több európai országban, köztük Spanyolországban és Franciaországban. Ezek a címek óriási népszerűségnek örvendenek, a The Last of Us például az HBO Max történetének legnézettebb tartalma lett Magyarországon.”

Felhagy az HBO Max a saját gyártású tartalmak készítésével – a magyar nézőket is érinteni fogja a fájdalmas lépés

Többek között ördögűzéssel ünnepli 100. születésnapját a Warner Bros

A hamarosan induló SkyShowtime streamingszolgáltató az HBO-tól igazolt szakembert

Ezúttal a Disney+ és az HBO Max streamingszolgáltatókat panaszolta be külföldön a Médiatanács, és rádiós frekvenciapályázatok előkészítését is megkezdte a testület

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások