fbpx
Tiktok logoja rácsok mögött.

Új biztonsági intézkedéseket vezet be a TikTok

Így reagál arra a kínai cég, hogy egyre többször merül fel akár a teljes betiltása is Nyugaton.

Nagy beruházásokat tervez a TikTok a felhasználóinak adatbiztonsága érdekében, amivel a remények szerint kikerülhetnek az európai és amerikai kormányzati szervek tiltólistáiról is. A vállalat egy független ellenőrzői szerv létrehozásával garantálná európai ügyfelei biztonságát.

A TikTok Project Clover névre hallgató intézkedéseket a CBSNews szerint még idén bevezetheti a kínai cég, miután biztonsági kockázatra hivatkozva az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az EU Tanácsa egyaránt tiltólistára tette a TikTokot munkatársai eszközein, az alkalmazást az amerikai kormányzati eszközökön is betiltották, de az Egyesült Államokban azt is kilátásba helyezték, hogy az egész országban betiltják a platformot, és Kanda is lépéseket tett.

„Több mint 150 millió ember látogatja havonta a platformunkat Európában, hogy megmutassa magát, új készséget tanuljon, vagy növelje üzleti hatékonyságát. Egy ilyen nagy látogatottságú oldal működtetése hatalmas felelősséggel jár, közösségünk ezért kiemelt fontosságúnak tartja a felhasználói adatok védelmének biztosítását”

– áll a TikTok európai kormányzati kapcsolatokért felelős alelnökének, Theo Bertram sajtóközleményében.

A Project Clover a tervek szerint korlátozni fogja a cég hozzáférését az európai tiktok-felhasználók adataihoz, és az Európán kívüli adatküldéshez, a kapukat pedig egy európai biztonsági cég figyeli. A platform ezentúl két új adatközpontot nyit Írországban és Norvégiában a már meglévő írországi adatközpont mellé. A központok üzemeltetési költségei évente több mint 1,2 milliárd dollárt tesznek majd ki.

Képernyőidő-limitet vezet be a TikTok a 18 év alatti felhasználóinak, de a korlátozás megkerülhető

Megszereztük a levelet: eltávolítják a TikTokot az Európai Parlament összes eszközéről és tartalomblokkolást is bevezetnek

Betiltják a TikTokot Európában?

Kanada is megtiltja a TikTok használatát

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: Forrás: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások