fbpx
Az NMHH egyik irodájának bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1utcai

Kereskedelmi rádiós pályázat indul Kecskeméten – bírságolt a Médiatanács Miskolcon

Bírságot rótt ki e heti ülésén egy körzeti rádióra a Médiatanács, valamint elfogadta az eddig a Gong FM által használt kereskedelmi rádiós körzeti frekvencia hasznosításával kapcsolatos pályázat tervezetét.

Az NMHH Médiatanácsa e heti ülésén bírságot szabott ki a Rádió M körzeti rádiót működtető médiaszolgáltatóra. A döntést a grémium azzal magyarázza a Media1-nek megküldött pénteki közleményében, hogy a Miskolc, Kazincbarcika, Ózd és Tiszaújváros térségében fogható rádió szolgáltatója a 2022. szeptember 12. és szeptember 18. közötti adáshéten nem sugárzott elegnedő nemzetiségi műsort, illetve megsértette a közszolgálati és a helyi életet segítő műsorok napi és heti arányát, valamint a vállaltnál kevesebb szöveges tartalmat közvetített.

Mivel a közszolgálati és a helyi életet segítő műsorok, valamint a szöveg aránya a vizsgált hét minden adásnapján elmaradt a szerződésben rögzítettől, a Médiatanács értékelése szerint a jogsértés folyamatosnak minősül, ezen felül a jogsértés ismételtsége is fennáll, ezért a testület nemcsak a szolgáltatót, de annak vezető tisztségviselőjét is megbírságolta.

Arra az NMHH által kiadott közlemény nem tért ki, hogy mekkora a kiszabott bírság mértéke.

Frekvenciapályázat indul Kecskeméten

A testület e heti ülésén ezenkívül elfogadta a Kecskemét 96,5 MHz körzeti vételkörzetű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és kereskedelmi jellegű pályázati felhívás tervezetét, amely mától, 2023. február 10-től lesz olvasható a hatóság honlapján. A Médiatanács azért kezdte meg a pályáztatás előkészítését, mert a frekvenciát jelenleg használó Gong Rádió Kft. (Gong FM) médiaszolgáltatási jogosultsága 2023. december 13-án végleg lejár.

Akár havi 7,5 milliót is megkereshetett Koltay András, a Médiatanács elnöke

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon és kérheti híreinket már Telegramon is.

Borító: Az NMHH egyik irodájának bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások