fbpx
A doménigénylések ellen kifogást fogadó Egységes Panaszkezelő Rendszer felülete.

Megváltozott a doménnévigénylések elleni fellépés módja

A hazai doménregisztráció szabályozásáért felelős Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) 2023. január 1-jei hatállyal megváltoztatta a doménigénylések elleni panaszok kezelési rendjét – derül ki a MARKINFO Monitoring a Media1-hez eljuttatott tájékoztatójából.

A doménigénylések továbbra is egy, az ISZT által fenntartott meghirdetési listán jelennek meg és az igénylés napjától számított nyolc napon belül lehet ezek ellen kifogást előterjeszteni az Egységes Panaszkezelő Rendszeren (EPR) keresztül.

A kifogás feldolgozása egy munkanap alatt történik, ezért január 1-jétől az igényléstől számított 7. napon lehet és kell a kifogásokat előterjeszteni. A kifogás előterjesztésével egyidőben meg kell fizetni az eljárás indítási díjat – ezt utóbb az ISZT nem téríti vissza.

A kifogás benyújtását az ISZT e-mailben visszaigazolja és ügyszámot rendel az eljáráshoz, amely ügyszám alapján az igényléstől számított 14. napig kell előterjeszteni a panasz részletes indokolását és annak mellékleteit. A panasz feldolgozása ez esetben is egy munkanap.

Az eljárás módosításával egyidejűleg jelentősen emelkedtek az eljárási díjak is.

A panasz benyújtásához a vonatkozó eljárás díj egy domén esetén: 150.000 Ft + ÁFA. Amennyiben a panaszt benyújtó félnek 2023. január 1. óta nem volt vesztett hasonló domain kifogásos eljárása, számára a kedvezményes eljárási díj 60.000 Ft + ÁFA.

A nyertes félnek az eljárás díját az ISZT visszatéríti.

Kiterjedt salgótarjáni hálózat terjeszti a kormánypárti álhíreket

Jogvita miatt felfüggesztették a PC World, a Computerworld és a GameStar Mészáros Lőrinc cégével üzletelő kiadójának doménjét

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A doménigénylések ellen kifogást fogadó Egységes Panaszkezelő Rendszer felülete. Forrás: EPR.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások