fbpx
Kenyeres Bence.

A Nyugati Fény új főszerkesztője szolidabb hangvételt és a szerző nélküli cikkek végét ígéri

Kenyeres Bence „A változás állandó” című főszerkesztői köszöntőjében úgy fogalmaz, szerinte a jelenleg kormányzó erők az elmúlt húsz évben számtalan pártfüggetlen szimbólumot sajátítottak ki: „végül odáig jutottunk, hogy a nemzet fogalmát is a Fidesszel azonosítja a többség”.

„A mai nappal hivatalosan is átveszem a Nyugati Fény hajójának kormányrúdját” – kezdi első főszerkesztőként jegyzett írását Kenyeres Bence, aki terveiről, a változásokról azt írja, hogy

„hangvételében szolidabb, retorikájában a politikailag el nem kötelezetteket is jobban megszólító irányvonalat fog képviselni”.

Sőt, az új főszerkesztő olyan hír- és véleménymagazint szeretne írása szerint, ahol lehetőséget nyújtanak a különböző vélemények ütköztetéséhez, egy olyan portált, amely nem része a közélet konfliktusainak, hanem „narrátora” azoknak.

A vezetői credónak is felfogható beköszönő cikkben Kenyeres leszögezi, hogy a média a hatalom ellenőrzésére szolgál és ez szerinte azt is magában foglalja, hogy egy újságíró soha nem lehet „kormányon”, tehát nem szolgálhatja a hatalmon lévőket. Véleménye szerint a hivatalban lévő pártokkal mindig kritikusnak kell lenni, függetlenül attól, ki van a kormányrúdnál.

Kenyeres azt is állítja, hogy ellenzékiként sem szabad mindenben a rosszat, a hibát látni. „Egy kritika a pro és a kontra érvektől hiteles, az elvakult gyűlölet ahhoz vezet, hogy lehagy minket a valóság” – írja.

Az új lapvezető azt is vállalja írásában, hogy a jövőben más stílusú cikkekkel találkozhatnak majd az olvasók és címadásban is „lejjebb csavarnak a hangerőn”: a kevésbé karcos szóhasználat azonban nem jelent irányváltást a hitvallásukban – ígéri Kenyeres Bence.

A Nyugati Fény szerzői a jövőben – a főszerkesztői ígéret szerint nem azonnal, de a rövid átállási időszakot követően — arcukat, nevüket adják az általuk írt tartalmakhoz a hiteles tájékoztatás érdekében.

Kenyeres azzal a két gondolattal zárja sorait, hogy:

„Szeretném, ha egy olyan információforrásként tekintenének olvasóink a portálra, amely biztos iránytűként szolgál a mindennapok információs útvesztőjében.”

„A Nyugati Fényt egy olyan bástyának tartom, ahol a kritikus, hatalomtól független vélemények továbbra is megjelenhetnek. Ez a biztonság fontos számomra abban a világban, ahol a káosz egyre nagyobb méretet ölt.”

Mint a Media1 korábban megírta, január elején lemondott Mandula Viktor, a Nyugati Fény alapító-főszerkesztője, de továbbra is tulajdonosa marad a lapnak.

Kenyeres Bence három éve dolgozik a lapnál újságíróként, korábban a „Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület” égisze alatt induló ellenzék közös önkormányzati képviselőjelöltje volt a Keszthelyen, mindössze három szavazattal maradt le fideszes ellenfelétől.

Lemondott Mandula Viktor, a Nyugati Fény alapító-főszerkesztője, de továbbra is tulajdonosa marad a lapnak

Pert nyert Gulyás Gergely az Ez a Lényeg ellen – az MSZP-közeli portál ügyvezetője bocsánatot kért

Borítókép: Kenyeres Bence. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások