fbpx
Mandula Viktor, a Nyugati Fény alapító-főszerkesztője, tulajdonosa

Lemondott Mandula Viktor, a Nyugati Fény alapító-főszerkesztője, de továbbra is tulajdonosa marad a lapnak

A portál alapítójaként is ismert Mandula Viktor azt mondta, úgy érezte, 8 év főszerkesztés után megújulásra van szüksége. Megnevezte utódját is.

„A legenda szerint az ember sejtjei hétévente lecserélődnek – én 8 éve indítottam útjára a Nyugati Fényt, ideje van tehát a változásnak. Portálunk 8 év után – történetében először – főszerkesztőt cserél, hogy minden legalább úgy, vagy még jobban folytatódhasson, mint eddig (…)”

közölte a főszerkesztésről lemondó Mandula Viktor, az erősen kormánykritikus Nyugati Fény alapítója és főszerkesztője ma, szerdán.

A Media1 úgy tudja, Mandula Viktor hosszú ideje készült a főszerkesztői feladatok átadására, kereste lehetséges utódját. Végül most a lap alapítója és tulajdonosa Kenyeres Bencére bízza a főszerkesztést, aki két és fél éve dolgozik a lapnál újságíróként, emellett okleveles kommunikációszakértő és korábban az ellenzék közös önkormányzati képviselőjelöltje volt a keszthelyi 2. számú választókerületben, valamint a Keszthelyi Hírlap főszerkesztőjeként is tevékenykedett.

A Nyugati Fény nyitóoldalának egy részlete 2023.01.11-én
A Nyugati Fény nyitóoldalának egy részlete 2023.01.11-én

Mandula Viktor megemlítette, hogy a szavai szerint napi 200-250 ezres látogatottságú portálja mostanra 7 főnek ad munkát, és látogatottságát az idei évben szeretnék megduplázni. Megemlítette, hogy bár a lapot balról és jobbról is sokan ostorozták az elmúlt években, szerinte ezek valójában jó reklámot jelentettek számukra. Hozzátette, 8 éves működésük alatt egyetlen sajtópert sem vesztettek, pedig indult ilyen ellenük.

Mandula Viktor, aki mostantól csak tulajdonosként figyeli a lap működését, hozzátette, utódja a főszerkesztői poszton egy ambiciózus, állhatatos, maximalista fiatalember, akinek sok építő ötlete van a Nyugati Fény további fejlesztését illetően – ezekről hamarosan egy beköszönő cikkben ő maga is beszámol.

„Biztos vagyok benne, hogy Bence vezetésével csak még izgalmasabb lesz a 8 évvel ezelőtt megálmodott, hiánypótlónak szánt újság, amelynek éléről a mai nappal távozom. Köszönöm az eddigi kitüntető figyelmet hűséges olvasóinknak, maradjatok velünk a továbbiakban is, érdemes lesz!” –  tette hozzá a leköszönő Nyugati Fény főszerkesztő.

A főszerkesztő teljes búcsúzása IDE kattintva érhető el.

További hírek érhetők el a Media1-en, megtalál minket Facebookon is.

Borító: Mandula Viktor, a nyugatifeny.hu alapító-főszerkesztője, tulajdonosa. Fotó: Nyugati Fény
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások