fbpx
Papp-Váry Árpád és dr. Kovács Attila, a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karának volt és új dékánjai (b-j)

Bejelentették a távozó Papp-Váry Árpád, a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kara dékánjának utódját (frissített)

Új dékánnal indítja az évet a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kara, miután a kart tavaly őszig vezető Papp-Váry Árpád távozott a METU-tól. A Papp-Váry helyére érkező új dékán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkezik és ismert úgyis mint a kormányközeli think-tank, az Alapjogokért Központ EU-s kutatási igazgatója. Kiderült az is, hová igazolt Papp-Váry Árpád.

Idén januártól dr. Kovács Attila vette át a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karának irányítását – közölte a Media1.hu-val Magyarország legnagyobb magánegyeteme csütörtökön.

A dékáni pozícióra az egyetem vezetése nyílt pályázat útján várta a jelentkezőket, majd többkörös kiválasztási folyamat eredményeképpen nevezte ki az egyetem rektora az új dékánt.

Az új dékán, Kovács Attila (borítóképünkön jobbra) közgazdász. Doktori fokozatát Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen. Több év külföldi, magánegyetemen szerzett oktatói tapasztalattal rendelkezik, többek között oktatója volt a mexikói Tecnológico de Monterrey, Nemzetközi Gazdaságtan Tanszékének és a Kuwait College of Science and Technology Menedzsment és Közgazdaságtan Tanszékének.

2019-től a Károli Gáspár Református Egyetem docense, 2022-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa volt. (Frissítés: Az egyetem közleménye ugyan erre nem tér ki, de mint arra egy olvasónk üzenetben, valamint Velkovics Vilmos, a HírTV vezető munkatársa nyilvános kommentben a Facebook-oldalunkon felhívta a figyelmünket, Kovács Attila az Alapjogokért Központ uniós kutatási igazgatójaként is szerepel a szervezet honlapján. Az Alapjogokért egy kormányközeli szervezet, melynek főigazgatója Szánthó Miklós, a Fidesz-közeli médiahálózat, a KESMA elnöke, akinek belépője van Orbán Viktor hivatalába a Karmelitába, de a szervezetnél tevékenykedik Fritz Tamás is, aki az álcivil Civil Összefogás Fórum, a Békemeneteket támogató CÖF egyik arca is.)

Kovács Attila 2023. január 1-jétől lett a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar dékánja.

Az új dékán szavai szerint célja, hogy az általa megismert nemzetközi gyakorlatokra támaszkodva tovább erősítse a METU alkotóegyetem jellegét. Egy olyan egyetemét, melynek célja, hogy Kelet-Közép-Európa vezető piaci egyeteme legyen, ahol a hallgató és oktató egyaránt megtalálja személyes és szakmai kiteljesedésének útját. Oktatói egyben mentorok is, akik a hallgatókkal partnerként, az önálló gondolkodást, kreativitást fejlesztve dolgoznak együtt.

„Dékánként ösztönözni kívánom az olyan innovatív oktatási módszerek alkalmazását, melyek felkészítik a Metropolitan Egyetem hallgatóit a hazai és nemzetközi környezet, illetve a munkaerőpiac gyorsan változó kihívásaira. Elkötelezett vagyok a Kar nemzetközi kapcsolatainak szélesítése és tudományos tevékenységének erősítése iránt” – tette hozzá az új dékán.

Papp-Váry Árpád máshová igazolt, elárulta hová

A Media1 információi szerint az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar tavalyt őszig irányító Papp-Váry Árpád dékán egy másik intézményhez igazolt. Kerestük a borítóképünkön balra látható volt dékánt, aki megerősítette, hogy máshol folytatja karrierjét, és elárulta, hogy az őszi félévben a Budapesti Gazdasági Egyetemhez (BGE) csatlakozott, ahol a marketing mesterszak vezője lett. Emellett Papp-Váry a Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Doktori Iskolájában a Marketing és Turizmus Program vezetője.

További hírek érhetők el a Media1-en. Kérje híreinket Telegramon is, hogy ne maradjon le a hírekről! Kövessen be bennünket Facebookon is!

Borító: Papp-Váry Árpád a távozó dékán és dr. Kovács Attila, a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karának új dékánja (b-j). Fotó: Media1-kollázs
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások