fbpx
A közmédia bűnügyi riporterének előállítása.

MTVA: nem érte befolyás a bordélyokat működtető közmédiás riporter munkáját

Mivel a köztévé riportere büntetett előéletű, elítélése esetén akár 5 év börtönbüntetést is kaphat.

A köztévé egyik riportere országszerte tizenhárom lakást bérelt, ahol a számára történő bérletfizetés ellenében prostituáltak végeztek szexmunkát – derítette ki az RTL híradója pénteken. Az MTVA szombaton reagált a kormánypárti Mandiner kérdéseire – melyet a 24.hu szemlézett.

A közmédia azt közölte a lappal, hogy a letartóztatott férfi korábban valóban a Kékfény című műsor riportere volt, de ma már nem a közmédia alkalmazottja. (Az nem derült ki, hogy mióta nem dolgozik ott. – a szerk.)

A Mandiner azon kérdésére, hogy az MTVA-ban lesz-e belső vizsgálat, amely megállapítja, hogy a férfi törvénysértő tevékenysége, illetve az ennek révén esetlegesen vele kapcsolatba kerülő bűnözői csoportokkal való viszonya milyen mértékben befolyásolhatta bűnügyi riporteri munkáját, az MTVA az alábbiakat válaszolta:

„… az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől. A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás: befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt.”

Mint azt korábban a Media1 is megírta, az elfogott 44 éves férfi, B. B. fiatalon a közmédia több díjjal is elismert riportere volt. Meghallgatásán a nyomozási bíró előtt teljes beismerő vallomást tett. Másfél év alatt több mint 30 millió forintot keresett ezzel a tevékenységével, amelyről a lakások tulajdonosai semmit sem tudtak.

Mivel a gyanúsított büntetett előéletű, elítélése esetén akár 5 év börtönbüntetést is kaphat – írja a Mandiner nyomán a 24.hu.

Az nyilván kérdéseket vet fel, hogy büntetett előéletűként, és így erkölcsi bizonyítvány nélkül, egyáltalán hogyan léphetett be az MTVA  nemzetbiztonságilag kiemelten védett épületeibe, ám erre az MTVA nem tért ki.

A rendőrség honlapján a 44 éves férfi elfogása is látható.

Országos kupleráj-hálózatot működtetett a Közmédia egyik bűnügyekkel foglalkozó riportere

A közmédia ellen is pert nyert a Datadat

 

Hadházy: El kellene fogadni a közmédia felkéréseit!

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A közmédia bűnügyi riporterének előállítása. Forrás: police.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások