fbpx
Tóth-Szántó Krisztina főszerkesztő.

Új főszerkesztőt kap a Marie Claire és távozik az eddigi vezető szerkesztő

Új struktúrában működik februártól a Marie Claire magazin.

Az online és a print magazin vezetése is Tóth-Szántó Krisztina feladata lesz, aki a Marie Claire főszerkesztőjeként látja el a jövőben ezt a feladatot. A print magazin eddigi vezető szerkesztője, Tiefenthaler Eszter távozik a lap szerkesztőségéből – derül ki a lap kiadója, a Central Médiacsoport a Media1-hez eljuttatott közleményéből.

Az új, az online és a nyomtatott lapot is vezető új főszerkesztő, Tóth-Szántó Krisztina 23 éve, pályakezdőként csatlakozott a Central Médiacsoport elődjéhez, kezdetben újságírói, később szerkesztői pozíciót töltött be a Maxima magazinnál, egészen 2007-ig, amikortól a Marie Claire csapatát erősítette szerkesztőként. Krisztina 2020-ban vált a marieclaire.hu vezető szerkesztőjévé, így tapasztalatát az elmúlt időszakban már arra használta, hogy a márka digitális arculatát fejlessze. Új főszerkesztői pozíciójában kiemelt feladata lesz a nyomtatott és online kiadványok átfogó stratégiai koordinációja.

„A mai világban a print és a digitális tartalomgyártás szoros együttműködésével tudjuk a leghatékonyabban eljuttatni az emberekhez a Marie Claire üzeneteit. A közös gondolkodásban, a csapatmunkában hiszek, és abban, hogy folyamatosan törekednünk kell rá, hogy a világ változásait integráljuk a munkánkba – azon értékek mentén, amelyeket a Marie Claire, mint márka eddig is képviselt, és ezután is fog”

– mondta Tóth-Szántó Krisztina, az új főszerkesztő.

A nyomtatott magazin leköszönő vezető szerkesztője, Tiefenthaler Eszter meghatározó szerepet töltött be a lap életében. Az alapítást követő évben, 2008-ban felelős szerkesztőként érkezett, 2021-től a magazin szerkesztőség vezetője volt. Részt vett a Marie Claire online felületeinek kialakításában is: a kezdetektől segítette a brand közösségi médiajelenlétének növelését. Nevéhez fűződnek olyan riport- és interjúcikkek, melyek égető kortárs társadalmi problémákra hívták fel az olvasók figyelmét, mint például a női jogvédelem, a fenntartható élet kialakítása, valamint a társadalom perifériájára szorultak iránti figyelem.

„A kiadó nevében szeretném megköszönni Eszter tizennégy éves munkásságát. Az elkövetkező időszakunkat az integrált gondolkodás fogja meghatározni. A print és online tartalom – előállítás összefonódása többek között lehetővé teszi, hogy hirdetői partnereinkkel közösen gondolkodva átfogó stratégiát alkossunk meg, széleskörű és kreatív megoldásokat dolgozzunk ki a prémium célcsoport elérésére”

– mondta el a kiadó kommünikéjében Lipták Tímea magazinüzletág-igazgató.

Lapigazgatói kinevezés a Central Médiacsoportnál

Pert nyert a TV2 Tények című műsora ellen Varga Zoltán, a 24.hu-t kiadó Central Médiacsoport tulajdonosa

Fél évvel kinevezése után máris távozott Varga Endre, a Totalcar ügyvezető igazgatója az autós lap kiadójának éléről – dühös kommunikáció az Indamediától (Frissített)

„Nem opció, hogy eladjam a Central Médiacsoportot” – újabb interjút adott Varga Zoltán, a 24.hu kiadójának bűncselekménnyel vádolt tulajdonosa

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Tóth-Szántó Krisztina főszerkesztő. Forrás: Central Médiacsoport.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások