fbpx
A Dozsgy televízió-csatorna.

Fellebbez az orosz Dozsgy tévé a lett hatóság betiltó döntése ellen

A Dozsgy Tv befizetett egy 10 ezer eurós büntetést, amelyet azért szabtak ki rá, mert egy műsorban „a mi hadseregünknek” nevezték az orosz hadsereget.

A lett médiahatóság két döntésével szemben próbál fellebbezni az orosz ellenzéki Dozsgy tévé – számolt be róla a Meduza portálra hivatkozva a 444. Erről Tyihon Dzjadko főszerkesztő beszélt a LETA hírügynökségnek. A hazájukból elmenekült és Rigában – a jelek szerint csupán ideiglenes – otthonra lelt csatorna egyrészt az ellen tiltakozik, hogy megvonták tőle a kábeltévés műsorszolgáltatás jogát.

Mint arról korábban a Media1 is beszámolt, a lett médiahatóság azzal vádolta meg a tévét, hogy az Ukrajna elleni orosz inváziót támogató magatartást folytat. Hiába háborodott fel ez ellen az orosz ellenzéki nyilvánosság egésze, a lettek kitartottak álláspontjuk mellett.

A Dozsgy időközben befizetett egy 10 ezer eurós büntetést, amelyet azért szabtak ki rá, mert egy műsorban „a mi hadseregünknek” nevezték az orosz hadsereget, és mert a Krímet Oroszország részeként ábrázoló térképet mutattak meg a közönségnek, azt a 4 ezret viszont nem szeretnék, amelynek az az indoka, hogy műsoraikat lett fordítás nélkül sugározták, noha ezt előírja a balti államban érvényes médiatörvény.

Decemberben felvetődött, hogy a hazájukból elmenekült szerkesztők munkavállalói vízumát is megvonhatják, amennyiben a csatorna nem szolgáltathat tovább, ám erről a médiahatóság hatáskör hiányában nem döntött. A Dozsgy továbbra is elérhető a YouTube-on, létfontosságú bevételei egy részétől azonban elesett.

Az Európai Bizottság elfogadja, hogy Lettország leállította az utolsó független orosz tévét

Külföldről tér vissza az Oroszországban betiltott TV Rain, az egyik utolsó független orosz televízió

Betiltotta Oroszország az Eho Moszkvi rádiót és a Dozsgy online televíziót

Orosz rakétatámadásban megsérült egy japán újságíró Kijevben (Videó)

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A Dozsgy televízió-csatorna. Forrás: a tv közösségi oldala.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások