fbpx
Oroszország december 31-i tömeges rakétatámadása súlyosan megrongálta a Kijev belvárosától nem messze lévő Alfavito szállodát. A helyszínen legalább egy ember megsérült. A közelben található Palace Ukraine koncertterem is megrongálódott.

Orosz rakétatámadásban megsérült egy japán újságíró Kijevben (Videó)

Szilveszter napján is támadta Ukrajnát Vlagymir Putyin hadserege, ezúttal a főváros, Kijev volt soron.

A The Kyiv Independent, az ukrán főváros angol nyelvű lapjának Twitter-oldala Vitalij Klicsko főpolgármesterre hivatkozva közölte szombat délután, hogy a december 31-i, a Szolomjanszki negyed elleni orosz támadásokban heten sérültek meg és egy idős személy elhunyt. Azt is közzétették, hogy az egyik sérült kritikus állapotban van.

Nem sokkal később, ugyancsak a kijevi főpolgármesterre hivatkozva pontosították a sérültek számát: ekkor már nyolc főre tették ezt. A lap jelentése szerint a nyolc sebesült közül az egyik egy japán újságíró, aki kórházba került.

Ugyancsak a The Kyiv Independent hozott nyilvánosságra egy videót az egyik fővárosi hotelt december 31-én ért károkról. Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma szerint az ortodox karácsony alatt Oroszország fokozhatja a támadásokat Ukrajna ellen, hogy megtörje az emberek morálját.

Körözési listára tett Oroszország egy oknyomozó újságírót

Megnőtt idén a meggyilkolt és a letartóztatott újságírók száma

Elégedetlen a magyar médiahelyzettel az EBESZ médiaszabadság-képviselője a budapesti látogatása után

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Oroszország december 31-i tömeges rakétatámadása súlyosan megrongálta a Kijev belvárosától nem messze lévő Alfavito szállodát. A helyszínen legalább egy ember megsérült. A közelben található Palace Ukraine koncertterem is megrongálódott. Fotó: Alexander Query
/ The Kyiv Independent /Twitter.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások