fbpx
A Paprika Studios 15. születésnapi partija Budapesten

Új leányvállalatot alapított Budapesten a Paprika Studios

Paprika Film Kft. néven alapított új leányvállalatot a magyar fővárosban néhány héttel ezelőtt Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb, budapesti központtal működő műsorgyártó cége, a Paprika Studios – vette észre a Media1.

Az Opten céginformációs adatbázisban bukkantunk arra az információra, miszerint november 23-án a Paprika Studios Kft. új céget alapított Paprika Film Kft. néven. A főtevékenysége szerint filmgyártással foglalkozó új vállalatot a Paprika Studios székhelyéül is szolgáló az óbudai Montevideo utca 2/B cím alá jegyezték be, alapító tőkéje 3 millió forint. Tevékenységei között szerepel még például médiareklám, immaterális javak kölcsönzése és több más, műsorgyártáshoz, televíziózáshoz kapcsolódó tevékenység is, hasonlóan a Paprika Studios Kft. tevékenységi köréhez.

A Media1 megkérdezte a Paprika Studiost, mi a céljuk a meglévő mellett egy újabb budapesti vállalkozással, és pontosan milyen tevékenységet végez majd az új kft. Kérdésünkre a vállalat által megbízott kommunikációs ügynökségtől a következő válasz érkezett:

„A Paprika Studios egy nemzetközi produkciós vállalat, tevékenységét 10 országban végzi. Ebből adódóan ez több különböző jogi személy cégcsoportba rendezését kívánja meg. Az, hogy a tevékenység végzéséhez milyen és hány jogi személy szükséges, azt a hatékonyság és a belső működésünk igénye szerint alakítjuk. Fentiek menten hoztuk létre a Paprika Film Kft.-t is.”

Még visszakérdeztünk arra, hogy a két magyar kft. között hogyan oszlanak majd el a munkák, de a fentieknél részletesebb tájékoztatást nem kívántak adni.

A Paprika Studios, mely idén nyáron ünnepelte 15. születésnapját, Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb műsorgyártó cégének számít, és olyan produkciók fűződnek a nevükhöz mint például A Tanár, az Apatigris, a Survivor, a ValóVilág,  a Dancing with the Stars, a Bátrak Földje, a Voice, valamint külföldön az X-Faktor, a Házasodna a gazda és sok egyéb. Vezetőjükkel, Erdős Ákossal 2021 márciusában a Media1 sok érdekességet tartalmazó exkluzív nagyinterjút is készített, ami elolvasható itt.

Budapesti központtal működik Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb műsorgyártója – interjú Erdős Ákossal, a Paprika Studios vezérigazgatójával

A napokban készült el egyébként a Paprika Studios új, 11 európai országban debütáló, ukrajnai menekültekről szóló új dokumentumfilmje is.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: A Paprika Studios 15. születésnapi partija Budapesten 2022 nyarán. Fotó: Media1-archívum
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások