fbpx
VV11, Való Világ 11, VV11Reni, VV Reni

Osváth Zsolt: Bűncselekmény történt a VV11 műsorában, szerződést bontok az RTL Magyarországgal (18+)

Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy ismert büntetőjogász és egy ismert jogvédő is azt állította, hogy 1 év szabadságvesztéssel sújtható bűncselekmény valósult meg a Való Világ 11-ben, majd részletesen is kifejtették, miért gondolják így. Osváth azt mondta, annyira traumatizálták a műsorban látottak, hogy visszalép egy vele kötött szerződéstől, amellyel az új RTL+ szolgáltatást népszerűsítette volna.

A Media1 egyik állandó olvasója küldte el nekünk Osváth Zsolt youtuber, a népszerű Zshowtime csatorna műsorvezetőjének egyik friss videóját, amelyben Osváthon kívül Mérő Vera civil jogvédő és dr. Ragány Zoltán büntetőjogász, egyetemi mesteroktató is azt állítja, hogy az RTL Való Világ című reality-jének most futó, 11. évadában az egyik villalakó, bizonyos VV Rico a Büntetőtörvénykönyvbe ütköző dolgokat tett egy másik játékossal,  VV11Renivel szemben, amikor az illető megrángatta őt és a lábát mellette fenyegetőleg a falhoz tette, miközben torkaszakadtából agresszívan beleüvöltött Renáta arcába, illetve lekurvázta és arról beszélt, hogy az illető hímvesszőket vesz a szájába. Osváth videója szerint ugyanez a játékos, VV Rico egyszer valakit megrúgott „játékból”. A műsorban egyébként előfordult az is, hogy egy másik szereplőt közelről leköptek.

Mérő Vera nem csak a játékost, de az RTL-t is bírálta a helyzet szerinte egyáltalán nem megfelelő kezeléséért. Ragány Zoltán arról beszélt, hogy amennyiben a sértett 30 napon belül bírósághoz fordul a történtek miatt, és a bíróság neki ad igazat, az elkövetőre akár 1 év szabadságvesztés is kiszabható tettleges becsületsértésért. A büntetőeljárás azonban csak akkor fog megindulni, ha a jelenleg még a villában lakó sértett határidőre magánvádas eljárást indít játékostársa ellen, de a jogász szerint elképzelhető, hogy az illető nincs is tisztában vele, hogy vele szemben bűncselekményt követtek el, és erre nem is figyelmeztette senki. VV11 Reni egyébként nagyon kiborult az események után: a műsorban a titokszobában sírva beszélt a történtekről.

A témára elsőként felfigyelő youtuber, Osváth Zsolt a videója elején egyébként arról beszélt, hogy nemrég felkérték őt az RTL+ néven indult streamingszolgáltatás népszerűsítésére, ahol élőben láthatók a VV11 villában lévő játékosok a nap 24 órájában, azonban a VV11 adásában történt botrányos események miatt úgy döntött, szerződést bont az RTL-lel. Osváth egyébként a Konyhafőnökben jelenleg is látható, de az a műsor felvételről látható. Osváth azt mondta, kettős érzések kavarognak most benne, mert az RTL nagyon sok értékes műsort is gyárt, sőt ő maga is vett részt a VV-ben korábban, de a VV11-ben most történtek miatt nem tudja folytatni az együttműködést, mivel a látottak őt magát is traumatizálták, egy korábbi családon belüli erőszak eseményeit juttatták eszébe. Osváth szerint a nézőkre is traumatizáló hatással lehetnek az adásban történtek, amivel Mérő Vera is egyetértett, és azt mondta, szerinte valakinek a médiahatósághoz kellene fordulnia a történtek miatt.

A videót, benne a részletekkel csak nagykorúaknak és erős idegzetűeknek ajánljuk!

A Media1 kereste az RTL Magyarországot a Zshowtime-ban látottak ügyében állásfoglalásért. A Marketing és Kommunikációs Osztály türelmünket kérte, szerdára ígérnek választ. Hírünk frissítésével visszatérünk még a témára.

Frissítés 2022.12.07 12:07

Megérkezett az RTL válasza

Megérkezett az RTL Magyarország válasza a Media1-nek. Válaszában a televíziós vállalat elítéli az erőszakot, és azt ígéri, hogy szakembereket hívnak a villalakókhoz, akik megtanítják nekik az asszertív kommunikációt, valamint az erőszakmentes kommunikációval foglalkozó háttérműsort készítenek. A teljes válasz ITT található.

Megszólalt az RTL a VV11-ben történt durva agresszíó ügyében

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások