fbpx
Nyugat.hu

Elindult a Nyugat.hu adománygyűjtő kampánya

Célkitűzésük, hogy az olvasói támogatások segítségével továbbra is legyen egy olyan régiója Magyarországnak, ahol az első számú hírforrás egy független hírportál.

„Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda is? Dönthetsz!” – ez a szlogenje a Nyugat.hu december 14-ig tartó adománygyűjtő kampányának, derül ki a szombathelyi régió független hírportáljának a Media1-hez eljuttatott közleményéből.

„A Nyugat.hu csapata több mint 20 éve mutatja meg, hogyan is lehet Budapesten kívül független, hiteles, nagy olvasottságú helyi hírportált készíteni. Most, amikor sokan tapasztalhatták, hogy a vidéken élők szinte csak az állami irányítás alatt álló médiumokhoz és hírekhez jutnak hozzá, különösen fontos a Nyugat.hu szerepe. Mert abból a szempontból egyedülálló, hogy egy olyan független, magas színvonalú online lapról beszélünk, amely a saját megyéjében, Vas megyében piacvezető” – folytatódik a lap kommünikéje.

A hírportál kiadója egy közhasznú civil egyesület, amely most támogatásokat gyűjt. A cél, hogy a megnövekedett költségek mellett továbbra is fenn tudják tartani szombathelyi központú szerkesztőségüket, stúdiójukat. Hogy tovább tudják folytatni a független tájékoztatást, hogy olyan információkat közölhessenek, melyek „szembe mennek az állami propagandával és mindenfajta álhírterjesztéssel”.

Célkitűzésük, hogy az olvasói támogatások segítségével továbbra is legyen egy olyan régiója Magyarországnak, ahol az első számú hírforrás egy független hírportál.

Hiába kapták el a rendőrök a Nyugat.hu munkatársainak halálos fenyegetőjét

A romló magyar médiahelyzetről beszélt a Nyugat.hu munkatársa az Európa Tanácsban

Összeállt a független vidéki sajtó, Szabad Hírek névvel közös gyűjtőoldaluk lett

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borítókép: A Nyugat.hu szerkesztősége.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások