fbpx
Rókusfalvy Lili műsorvezető (b), mellette a zsűri tagjai: Nagy Bogi, Balázs Andi, Feke Pál, Korda György, Balázs Klári és Frenreisz Károly (b-j) a Csináljuk a fesztivált! című show-műsor sajtótájékoztatóján az MTVA óbudai székházában 2022. október 7-én.

Megújult zsűrivel indul a Csináljuk a fesztivált! új évada

A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új etappal, mától pedig már a második évad következik.

A zenés produkció első évada 2022 márciusa és májusa között már látható volt a Dunán, a májusi finálét Peter Sramek nyerte meg a Lady „N” című számmal, és az ősszel jelentették be, hogy még idén képernyőre kerül egy újabb évad.

A nevek

A Csináljuk a fesztivált! friss szezonja december 3-án, szombaton 19:35-től lesz látható a Dunán. A téli évadban több változás is lesz. Megújul a zsűri összetétele, a most debütáló évadban a Kossuth-díjas Frenreisz Károly is csatlakozik Korda Györgyhöz, Balázs Klárihoz, Feke Pálhoz, Balázs Andihoz és Nagy Bogihoz.

Újdonság, hogy évtizedek helyett zenei korszakok adják majd a műsor tematikáját. Többek között Bangó Margit, Kovács Kati, Szulák Andrea, Zoltán Erika, Poór Péter, Kállay Saunders András és Kalapács József is bemutatkozik a Csináljuk a fesztivált! színpadán. Fellép majd a közmédia bejelentése szerint Brasch Bence, Hommonay Zsolt és Sasvári Sándor is.

A közmédia ígérete szerint a show új évadának első adásában szinte mindegyik művész rákényszerül, hogy kilépjen a komfortzónájából, ezért meglepetésnek ígérkező, eddig sosem látott produkciókat láthatnak nézői – ígéri az MTVA. Bokor Barna erdélyi színművész Nyári Alizzal áll színpadra egy operett-slágerrel és Csézy, Szulák Andrea, Csorba Lóci, valamint a Duna képernyőjéről és a Rádiókabaréból is ismert színművész, Vida Péter is előad majd egy-egy ikonikus magyar dalt. Visszatér a színpadra Trap kapitány is, aki ezúttal Bánovits Vivianne partereként próbálja ki magát egy olyan műfajban, ami merőben távol áll tőle.

A szabályok

A slágerek értékelésében – az előző évadhoz hasonlóan – a zsűri mellett a stúdióban ülő közönség is részt vesz: egy előadó legfeljebb 120 pontot gyűjthet, amit fele-fele arányban kaphat meg tőlük. Az első adásban versenyző tíz sláger közül csak hat juthat tovább a középdöntőbe, ahol a sztárelőadó újabb esélyt kaphat arra, hogy az általa bemutatott dal a műsor végén az évszázad slágere legyen.

A műsorvezető decemberben is Rókusfalvy Lili és Fodor Imre lesz.

A műsor előzetese itt látható.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borítókép: Rókusfalvy Lili műsorvezető (b), mellette a zsűri tagjai: Nagy Bogi, Balázs Andi, Feke Pál, Korda György, Balázs Klári és Frenreisz Károly (b-j) a Csináljuk a fesztivált! című show-műsor sajtótájékoztatóján az MTVA óbudai székházában 2022. október 7-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások