fbpx
A produkcióban szereplő előadók a Csináljuk a fesztivált! című showműsor sajtótájékoztatóján Budapesten, az MTVA 1-es stúdiójában 2022. március 1-jén.

Csináljuk a fesztivált! címmel indít showműsort a közmédia

A sorozatban, amely alapvetően az ötvenes évektől 2010-ig mutatja be a legjobb dalokat, 84 énekes szerepel, hatvan sláger hangzik el, a produkciókat pedig egy zsűri fogja értékelni.

Egy keddi sajtótájékoztató nyomán az MTI számolt be az új műsorról. Mint írták: a slágereket Korda György, Balázs Klári, Feke Pál, Balázs Andi, Nagy Bogi és Boros Csaba értékeli majd, a két műsorvezető pedig Rókusfalvy Lili és Fodor Imre lesz.

A Csináljuk a fesztivált! szombat esténként tíz héten át lesz látható 19 óra 35 perctől a Duna Televízió képernyőjén.

A dalok az eredeti hangszerelésben, ugyanakkor modern hangzásban szólalnak meg, az énekesek között lesz mások mellett Csepregi Éva, Pataky Attila, Keresztes Ildikó, Csonka András, Szandi, Heincz Gábor Biga, Varga Miklós, Palcsó Tamás, Tóth Gabi, Rácz Gergő, Janicsák Veca, Köteles Leander, Miller Zoltán, Pál Dénes, Polyák Lilla, Galambos Dorina, Molnár Tibor Attila, Judy és Oláh Gergő. A produkciókat egy tizenöt fős tánckar színesíti.

„A műsor küldetése, hogy ezeket a dalokat a mai fiatalságnak is meg kell ismernie, hiszen az ő születésük előtt is volt zene”

– mondta Balázs Klári. Az énekesnő első alkalommal zsűrizik együtt a férjével, egyben énekes partnerével, Korda Györggyel. Utóbbi hozzátette: a nézők olyan előadókat fognak látni és hallani a műsorban, akik az elhangzó dalokhoz hozzáadják tehetségüket, ezzel szinte újjávarázsolják azokat.

Korda György és Balázs Klári, a zsűri tagjai a Csináljuk a fesztivált! című showműsor sajtótájékoztatóján Budapesten, az MTVA 1-es stúdiójában 2022. március 1-jén.
Korda György és Balázs Klári, a zsűri tagjai a Csináljuk a fesztivált! című showműsor sajtótájékoztatóján Budapesten, az MTVA 1-es stúdiójában 2022. március 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Feke Pál arról beszélt, hogy a Csináljuk a fesztivált! a magyar zene ünnepe lesz, és azok fognak énekelni, akikre büszkék lehetünk. „A műsor tisztelgés a múlt előtt” – fogalmazott.

A showműsor egyben verseny, amely az évszázad slágerét keresi. Az énekesek hétről-hétre, évtizedes bontásban dolgozzák fel a korszakok slágereit. Az egyes korszakok adásaiból a zsűri pontjai alapján juthatnak tovább produkciók az elődöntőbe, majd a döntőbe, amelyben kiderül, melyik lesz az évszázad slágere.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: A produkcióban szereplő előadók a Csináljuk a fesztivált! című showműsor sajtótájékoztatóján Budapesten, az MTVA 1-es stúdiójában 2022. március 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások