fbpx
Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője

Elfogadta az Indamedia Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztőjének lemondását

Eleget tett csütörtökön délután az Indamedia a Napi.hu néhány éve távozó főszerkesztője azon kérésének, hogy töröljék a nevét az impresszumból, melyben mostanáig tiszteletbeli főszerkesztőként szerepelt. Korányi G. Tamás tegnap, a lapnál történt események hatására mondott le a tiszteletbeli tisztségről.

Mint arról a Media1 beszámolt, a tegnapi napon nyílt levélben kérte a nevének törlését az Indexet, a Totalcart, a Díványt, a Velvetet és több más terméket is magába foglaló Indamedia csoporthoz tartozó Napi.hu impresszumából Korányi G. Tamás alapító, a lap egykori főszerkesztője, aki mostanáig tiszteletbeli főszerkesztői posztot viselt a lapnál a 2017-ben történt távozása után. Korányi G. Tamás azért kérte a nevének törlését, mert nem ért egyet azzal, ami a Napi.hu-nál tegnap és az elmúlt hetekben történt.

Korányi G. Tamás nyílt levelében bírálta Mucsányi Mariannát, az Indamedia tartalomigazgatóját a Napi.hu-nál zajló események miatt.

Mint ismert, néhány héttel ezelőtt eltávolították a napi.hu-tól az ott 20 éve tevékenykedő Domokos Lászlót, a lap főszerkesztőjét, majd a 15 fős szerkesztőségi gárdából tegnap 6, a lapnál dolgozó megbecsült újságírót elbocsátottak. Az elbocsátáson kívül alig pár nap után „egészségügyi okokra” hivatkozva távozott Illisz László, az InfoRádiótól érkező tartalomfejlesztési igazgató, aki azóta visszamenekült a rádióhoz, ahol már munkába is állt. És ezzel még nincs vége: nem hagyta az Indamedia vezetése, hogy kitöltse a saját maga által kezdeményezett felmondásából még hátralévő időt Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes, de a szintén felmondó Vámosi Ágoston újságírónak sem hagyták, hogy kitöltse a felmondási idejéből még hátralévő részt. Több távozó a Media1-nek tisztogatásként értékelte a lapnál történteket, míg az Indamedia a lap megújításaként beszélt minderről. Két érkező is van: a napi.hu-hoz igazol át Németh Tamás is, aki az Index, a Világgazdaság, valamint a HírTV munkatársa volt korábban, de dolgozott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs munkatársaként is. Németh átmeneti, azaz megbízott főszerkesztői állást kap a Napi.hu-nál. Csatlakozik a stábhoz Sánta András is, aki az Indexnél volt főmunkatárs.

Korányi G. Tamás e hírek hallattán döntött úgy, hogy lemond a tiszteletbeli főszerkesztőségről és kérte még tegnap a nevének eltávolítását az impresszumból. Bár csütörtökön 15 óráig az Indamedia / Napi.hu ennek ugyan ennek még nem tett eleget még, de a Media1 kérdésére sajtóosztályuk Indamedia Press aláírással még déltájban azt felelte, ezt még a mai napon megteszik. Az Indamedia ezt válaszolta kérdésünkre:

„Természetesen tiszteletben tartjuk Korányi úr kérését, nevét a mai napon töröljük az impresszumból.”

Ez végül néhány perccel jelen hírünk élesítése (csütörtök 16 óra) előtt meg is történt. E szerint tehát elfogadták Korányi G. Tamás döntését a tiszteletbeli főszerkesztői posztról való távozásáról. Az impresszumból egyúttal eltűntek a tegnap elbocsátott munkatársak is, így a stáblista jóval rövidebb lett.

Korányi G. Tamás levele itt érhető el.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások