fbpx
Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának megválasztott új elnöke (j) esküt tesz, mellette Bartóki-Gönczy Balázs, a Médiatanács új tagja (b) az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. Mögötte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (hátul, j).

Jelentősen megemelik a Médiatanács elnökének havi 4 milliós és a grémium tagjainak 2 milliós fizetését

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagjai és az elnök is nagyon is jól jár azzal, hogy 2023-ban tovább nő Matolcsy György, az MNB elnökének fizetése. Ha csak nincs ülésezési szünet, a Médiatanács tagjai heti egyszer üléseznek, a legutóbbi ülés pontosan 60 perc volt, ennyi idő alatt jövőre már 2,4 millió forintos fizetés ütheti a tagok markát. A Médiatanács elnökének illetménye bruttó 4,8 millió forintra nőne.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Egy sor állami intézmény vezetőjének nőni fog a fizetése, ha megemelik Matolcsy György jelenleg bruttó ötmillió forintos havi illetményét – írja a 24.hu.

Több állami szerv vezetőjének a díjazását ugyanis a jegybankelnök béréhez kötik a jogszabályok, ezáltal a 24.hu számítása szerint legalább két tucat, a jegybankon kívüli állami vezető örülhet még:

  • a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke, elnökhelyettesei és főtitkára,
  • valamint a Versenytanács tagjai,
  • a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke és elnökhelyettese,
  • a Közbeszerzési Hatóság elnöke és főtitkára,
  • a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, elnökhelyettese, főigazgatója és főigazgató-helyettese,
  • a Médiatanács tagjai
  • és a most felálló Integritás Hatóság elnöke és helyettesei.

Az említett intézményeinek vezetőinek fizetését az MNB-elnök fizetésének 80 százalékában határozták meg, ezért jelenleg havi 4 millió forintot keresnek, ami 2023-ban további 800 ezer forinttal emelkedne.

Ez azt jelenti, hogy Koltay András, az NMHH elnökének fizetése és a többi említett intézmény vezetőinek illetménye bruttó 4,8 millió forintra emelkedik, és ebben még nincs benne, amit Koltay a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől kap ottani másodállásáért.

Az elnökhelyettesek jelenleg 3,6 millió forintot keresnek, de jövőre bruttó 4,3 millióra emelkedhet a fizetésük az indítvány nyomán. Az egyes hivatalok irányításáért felelős főtitkárok, illetve főigazgatók bére 3 millió forintról 3,6 millióra ugorhat, ahogyan a Közbeszerzési Döntőbizottságot vezető elnök díjazása is. A Versenytanács tagjainak bére 500 ezer forinttal nőhet, 2,5 millióról 3 millióra,

a Médiatanács tagjai pedig 2 millió forint helyett 2,4 milliós havi tiszteletdíjat vehetnek majd fel.

A Médiatanács egyébként heti egyszer szokott ülésezni (kivéve amikor nem mennek el épp egy hónapra szabdadságra, mint tették azt tavaly és idén nyáron is), és az NMHH honlapján lévő jegyzőkönyvek szerint ezek az ülések meglehetősen rövidek, legfeljebb néhány órásak, de sokszor ennél is rövidebbek. A legutóbbi, november 8-i ülés például 10 óra 9 perckor kezdődött és ha csak nem hamisították meg a jegyzőkönyvet, akkor 11 óra 9 perckor, vagyis éppen 60 perc múlva ért véget.

Ez az jelenti, hogy ha a Médiatanács e heti ülésezésének időtartamából indulunk ki, heti 60 perc ülésezéssel keresnek meg a Médiatanács tagjai jövőre a mostani 2 millió forint helyett 2,4 millió forintot.

Drámaian lecsökkent a médiahatóság amúgy is alacsony transzparenciája, amióta Koltay András vezeti az NMHH-t

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Budapest, 2021. december 14. Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának megválasztott új elnöke (j) esküt tesz, mellette Bartóki-Gönczy Balázs, a Médiatanács új tagja (b) az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. Mögötte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (hátul, j). MTI/Kovács Attila

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások