fbpx
A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában

A 4iG és a Rheinmetall közös leánycéget alapít Budapesten

Közös informatikai leányvállalatot alapít Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. néven a 4iG és a Rheinmetall AG Budapesten – áll a Media1-hez eljuttatott pénteki közleményben.

A közlemény szerint csütörtökön a felek megállapodtak egy szindikátusi szerződés aláírásával abban, hogy a 4iG a közös vállalat üzletrészének 51 százalékával rendelkező többségi tulajdonos lesz, a Rheinmetall pedig 49 százalékos tulajdoni részesedéssel fog rendelkezni. Az alapításhoz szükséges minden feltétel teljesülése után a felek intézkednek a cégbírósági bejegyzéshez szükséges lépések megtétele érdekében.

A közös vállalat projekt- és üzemeltetési informatikai szolgáltatásokat nyújt majd a Rheinmetall globális leányvállalatai számára Magyarországon és külföldön, a tervek szerint fokozatosan bővítve a szolgáltatásokat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 4iG az informatikai szolgáltatások globális piacára készül.

A két cég együttműködése nem újkeletű: még májusban jelentették be, hogy a magyar kormány kedvenc infokommunikációs beszállítója beszáll a hadiiparba a Rheinmetallon keresztül. Akkor azt ígérték, a közös leányvállalat részt vesz a Magyar Honvédség digitalizációjában, és hogy digitális eszközöket fejlesztenek és forgalmaznak a kelet-közép-európai NATO-tagállamok számára.

A német Rheinmetall AG az év elején részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdonrészt szerzett a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lett.

A 4iG idén lett a DIGI és az Antenna Hungária tulajdonosa, és nyáron jelentették be, hogy a Vodafone Magyarország 51 százalékát is megvásárolja, míg a 49 százalék a magyar államé lesz.

Nemrég derült ki az is, hogy a 4iG megvenné a honvédelmi miniszter milliárdos forgalmú médiatechnológiai cégét.

Már a GVH előtt, hogy a 4iG megvenné a honvédelmi miniszter médiatechnológiai cégét

További hírek

Borító: A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában. Fotó: 4iG
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások