fbpx
A Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) logója.

Jelentős elbocsátásra számíthatnak a Vajdasági Rádió és Televízió munkatársai

Az 1.400 fős állományból 400 ember, azaz a dolgozók közel negyedének állása lehet veszélyben.

Létszámcsökkentést tervez a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV), mert az új épületbe történő teljes átköltözéssel megteremtődnek a feltételek a hatékonyabb munkaszervezéshez – ezt nyilatkozta Klemm József, a tartományi közszolgálati média megbízott vezérigazgatója a Voice című portálnak, melyet a Vajdaság Ma szemlézett.

Darko Šper, a Nezavisnost nevű szakszervezet képviselője azt állította, hogy 400 fő elbocsátásáról lehet szó.

Klemm arról beszélt, hogy jelenleg három fontos dolgot terveznek: az átköltözést az új épületbe, egy új munkaszervezési és rendszerezési dokumentum elkészítését, amely minden munkavállaló számára hatékonyságot és jobb működőképességet biztosítana, a harmadik pedig a szociális program, amely hozzájárulna a cég működésének hatékonyságához és a pénzügyi tehermentesítéshez.

A bevételek több mint fele megy el a bérekre

A megbízott vezérigazgató arra is kitért, hogy az RTV-nek jelenleg mintegy 1.400 dolgozója van, akiket különféle alapokon foglalkoztatnak – határozatlan idejű szerződéssel, meghatározott időre szóló szerződéssel, ideiglenes munkaszerződéssel, vagy tiszteletdíjas szerzői megállapodással –, és a cégben a bevétel több mint 60 százalékát az alkalmazottak bérére költik.

Az alkalmazottak számának racionalizálásához szükséges források igénylésével az RTV akkor keresi meg az államot, amikor az összes számítás után pontosan tudják, hogy mennyi pénzre lenne szükség a tervek megvalósításához, mindezt úgy, hogy közben nem csökkentik a 16 nyelven sugárzott műsort, és igyekeznek javítani a műsorok minőségén is – idézte a Klemm József által elmondottakat a Vajdaság Ma.

Bezárják a fideszes erdélyi magyar nyomtatott sajtó többségét

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) logója.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások