fbpx
Gazdasági Versenyhivatal, GVH, logó

Kinevezték a GVH elnökhelyetteseit és egyben a Versenytanács elnökét

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök megerősítette tisztségükben a következő 6 évre Bak Lászlót és Tóth Andrást, a Gazdasági Versenyhivatal jelenlegi elnökhelyetteseit. Utóbbi vezetőt Novák egyúttal a Versenytanács elnökévé is kinevezte.

Két helyettese munkájának folytatását Rigó Csaba Balázs, a versenyhatóság elnöke javasolta a miniszterelnök számára. A miniszterelnök javaslattétele előtt az Országgyűlés gazdasági bizottsága nyilvánosan is meghallgatta a két jelöltet, mindkettőjük kinevezését, valamint Tóth András versenytanácsi elnökségét egyaránt támogatva.

Tóth András 2010, Bak László pedig 2016 óta látja el a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyettesi tisztségét; előbbi a Versenytanács tevékenységét, utóbbi pedig a hatóság versenyfelügyeleti vizsgálatait irányítja.

Bak László a GVH honlapján fellelhető életrajza szerint 2004-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2009-ben jogi mesterfokozatot szerzett a müncheni Ludwig-Maximilians-Universität jogi karán, majd 2014-ben elvégezte a King’s College London Egyetem versenyjogi posztgraduális képzését. 2010-ben, ügyvédi tevékenységének befejezését követően kezdte pályafutását a GVH-ban, ahol több szervezeti egységen, különböző munkakörben szerzett tapasztalatokat: kezdetben kabinetfőnökként dolgozott, 2014-től a GVH bírósági képviseletét irányította, 2015 márciusa óta pedig a Jogi Irodát vezette. 2016. novemberétől a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyettese.

Tóth András egyetemi docens, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Infokommunikációs jogi Tanszékének vezetője. 2002-2007 között a Gazdasági Versenyhivatal munkatársa. 2007-ben csatlakozott egy amerikai ügyvédi irodához, melynek brüsszeli és budapesti irodájában dolgozott. 2010-től a GVH elnökhelyettese, egyúttal a Versenytanács elnöke. A GVH tudományos lapja, a Versenytükör főszerkesztője, a European Networks Law and Regulation Quarterly valamint a Public Governance, Administration and Finances Law Review szerkesztőbizottságának tagja.

Videóval is cáfolja az ATV a Gazdasági Versenyhivatal állításait a Heti Napló kapcsán

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások