fbpx
Ani Arveladze és Laura Bannier, a Megalizzi–Niedzielski-díj 2022-es díjazottjai.

Átadta a fiatal újságíróknak az Európai Bizottság a Megalizzi–Niedzielski-díjakat, és egyúttal megnyílt a jelentkezés a jövő évi elismerésekre

A 2019-ben alapított díj két terrortámadásban elhunyt újságírónak állít emléket.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a fiatal újságíróknak adható Megalizzi–Niedzielski-díjat idén Ani Arveladze (Grúzia) és Laura Bannier (Franciaország) kapják – közölte a Media1.hu-val az Európai Bizottság magyarországi tájékoztatási irodája.

A díjátadó alkalmával a Bizottság meghirdette a kohéziós politikához kapcsolódó médiatevékenységeket támogató 6. pályázati felhívást, melynek költségvetése összesen 7 millió euró. Médiumok, egyetemek, kommunikációs ügynökségek és más magánvállalkozások, illetve közjogi intézmények nyújthatnak be pályázatot a kohéziós politikáról szóló, a szerkesztői függetlenséget érvényre juttató híradások készítésére.

Az Európai Bizottság a kiválasztott projektek költségeinek 80 százalékát fedezi, nyertesenként legfeljebb 300.000 euró értékben. A pályázatok beadásának határideje 2023. január 10., közép-európai idő szerint 17 óra.

A fiatal újságíróknak adható Megalizzi–Niedzielski-díj 2019 óta létezik, és két fiatal, az EU-hoz szorosan kötődő és annak értékeit magáénak valló újságírónak, Antonio Megalizzinek és Bartek Piotr Orent-Niedzielskinek állít emléket, akik 2018 végén, egy Strasbourgban végrehajtott terrortámadásban vesztették életüket.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Ani Arveladze és Laura Bannier, a Megalizzi–Niedzielski-díj 2022-es díjazottjai. Fotó: ec.europa.eu.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások