fbpx
Az InStyle magazin #képesvagyok díjának 2022-es díjazottjai.

Átadták az InStyle magazin #képesvagyok díjait

A díjjal olyan embereket ismernek el, akik megküzdöttek testi korlátaikkal, felvették a harcot a társadalom stigmáival és nyíltan mernek beszélni a fontos kérdésekről, legyen az testkép, abúzus, vagy önbizalomhiány.

Az InStyle magazin 2021-ben indította útjára a #képesvagyok társadalmi szemléletformáló kezdeményezést azzal a szándékkal, hogy a hazai hírességek és a hétköznapok hősei is elmondják, miként léptek át az akadályaikon. A kezdeményezéshez akkor több tucat hazai ismert ember csatlakozott, és idén szeptember végén megnevezték a #képesvagyok díj jelöltjeit is.

A szerkesztőség hírességeket és civileket egyaránt jelölt hét kategóriában. A díjak végső sorsáról a közönség döntött, több tízezer szavazat érkezett a jelöltekre.

  • A díjátadó gálán a Marquard Media Magyarország a #képesvagyok „túllépni a korlátaimon” kategóriában végül Fenyvesi Zoli, alias Wheelchairguy, a többszörös handbike-os maratonfutó nyert. Fenyvesi élettörténete bizonyítja, hogy kerekesszékben is lehet teljes életet élni.
  • A #képesvagyok „beszélni róla” kategória győztese Szilágyi Lililána olimpikon úszó lett, aki a bántalmazás áldozataira hívja fel a társadalom figyelmét.
  • A #képesvagyok „tenni az elfogadásért” kategóriában a legtöbb szavazatot Lakatos Levente kapta – az influenszer és író a podcastjában olyan emberekkel beszélget, akik a terheiket erősséggé alakították.
  • A #képesvagyok „megmutatni a szépség ezer arcát” kategóriában a közönség B. Nagy Rékának ítélte oda a díjat. Az énekesnő arra inspirál zenéibein és közösségi média felületein is, hogy merjenek önmaguk lenni és fogadják el azt, amit a tükörben látnak.
  • A #képesvagyok „küzdeni a céljaimért” kategóriában Horváth József kutatóbiológus kapta a díjat, aki a cigánytelepről indulva kívánta bebizonyítani önmagának és másoknak is, hogy tanulással lehet kiutat találni az elrendeltetettnek tűnő helyzetekből.
  • A SHERO kategóriában inspiráló ismert női véleményvezérek kaptak helyet, a közönségtől a legtöbb voksot Szabados Ági nyerte el. A műsorvezető mára könyvkiadót üzemeltet és emberek tízezreinek adja át az olvasás iránti szenvedélyét.

Egy civil díjat is átadtak

A hírességek mellett a #képesvagyok díj a civilekről is szól, a szerkesztőség a hétköznapi hős kategóriában Luci Gábornak ítélte oda az elismerést. Gábor autista, aki rengeteget dolgozott azért, hogy megvalósítsa önmagát, és másokon is segíthessen. Jelenleg okleveles szociális munkás, és utcán élő hajléktalanokkal foglalkozik.

„Ez a díj nem a szavazatgyűjtésről szólt, hanem a jelöltek történetének megismeréséről. 2021-ben indítottuk útjára a #képesvagyok társadalmi szemléletformáló kezdeményezést, azzal a szándékkal, hogy a hazai hírességek és a hétköznapok hősei is elmondják, miként léptek át akadályaikon. A kezdeményezéshez akkor több tucat hazai ismert ember csatlakozott, a közösségi oldalakon 3 millióan követhették a történeteket, idén pedig nagyszabású díjátadó gálával ünnepeltünk”

– mondta Alberti Petra, az InStyle főszerkesztője, a Marquard Media Magyarország tartalomigazgatója.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az InStyle magazin #képesvagyok díjának 2022-es díjazottjai. Fotó: Astoria Agency.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások